bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Донецька облдержадміністрація консультується з донеччанами щодо рішення проблеми куріння
28.03.2012

Враховуючи пропозиції громадської ради при ДонОДА та Коаліції «Донбас без тютюнового диму», проблема куріння знайшла відображення в плані проведення облдержадміністрацією консультацій з громадськістю на 2012 рік.

Донецька облдержадміністрація вітає ті ініціативи, які спрямовуються на популяризацію здорового способу життя та захист громадян від тютюну. Тютюновий дим несе значну загрозу здоров’ю населення, тому необхідно проводити комплексну роботу по захисту громадян від негативного впливу тютюнового диму, системно вирішуючи проблему як на рівні свідомості людей, так і на державному рівні.

Незважаючи на певні досягнення в боротьбі з курінням, в Донецькій області зафіксовано один з найвищих в Україні показників поширеності цієї смертельної звички. Враховуючи те, що у Донецькій області також розповсюджені хвороби дихальних шляхів та онкологічні захворювання, сьогодні вкрай необхідно об’єднати зусилля влади, громадськості, соціально відповідального бізнесу та захистити громадян від тютюну. Наслідками впровадження комплексних заходів буде зменшення споживання тютюнових виробів та подолання загрози вторинного тютюнового диму, що допоможе зберегти здоров’я українців.

Закликаємо представників всіх соціальних груп, небайдужих громадян, представників засобів масової інформації та організацій громадянського суспільства долучитись до консультацій!

У результаті громадського обговорення будуть вироблені шляхи вирішення означеної проблеми та розглянута можливість їх імплементації у нормативних актах облдержадміністрації, що надасть можливість створення умов для зменшення шкідливого впливу тютюнового диму на здоров’я населення.

Просимо надсилати свої пропозиції та ідеї з поміткою «Консультації з громадськістю» на електронну адресу [email protected], або подзвонити за телефонами 066-0111-077 (гаряча лінія Коаліції «Донбас без тютюнового диму») чи 062-311-46-50 (головне управління охорони здоров’я облдержадміністрації, Донецький обласний центр здоров’я, лікар Касимова Валентина Василівна). Листування: 83105, м. Донецьк, б-р Пушкіна, 34, головне управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Форма проведення консультацій – публічне громадське обговорення, яке планується провести в формі електронних консультацій (з 22 березня по 26 квітня 2012 року) та «круглого столу» (третій тиждень квітня, інформація про проведення буде оприлюднена пізніше).

Будьмо активними заради власного здоров’я!

Коаліція «Донбас без тютюнового диму» була створена 21 жовтня 2011 року. До складу Коаліції станом на листопад 2011 року увійшло більше 25 громадських та релігійних організацій, представники ЗМІ.

Контакти

  • Анастасія Прокопенко
  • Донецька обласна організація ВГО “Комітет виборців України”
  • http://www.cvu.dn.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.