bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тиждень комп’ютерних знань в Україні
27.03.2012

В Україні стартував Тиждень комп’ютерних знань - з 26 по 30 березня – європейська ініціатива, спрямована на підвищення рівня комп’ютерної грамотності серед молоді.

У 2013 році 90% робочих місць в Європі у всіх секторах економіки вимагатимуть знання інформаційних технологій. В Україні вже сьогодні 67% вакансій для молодих спеціалістіввимагають знання комп’ютера. Однак молодь не завжди має необхідні навички, що стає перешкодою до отримання роботи та подальшого кар’єрного росту.

Саме тому регіональні тренінгові центри IDEA у партнерстві із компанією «Майкрософт Україна» та порталом rabota.ua, підтримуючи європейську ініціативу,із 26 березня проводять в Україні Тиждень комп’ютерних знань в Україні. Його мета – розповісти молоді, як можна покращити свої комп’ютерні навички, де знайти необхідні навчальні матеріали та курси, та допомогти здобути ті знання, які сьогодні необхідні на ринку праці.

«Молодь особливо вразлива до економічних труднощів. Сьогодні в Європі кожен п’ятий молодий спеціаліст – безробітний, або ніколи не працював взагалі. Враховуючи, що більше половини робочих місць сьогодні потребують знання комп’ютера, важливо зосередити увагу молодого покоління на можливостях, які відкривають їм комп’ютерні технології, та на отриманні знань, які дозволять бути успішним у пошуках праці та на робочому місці». – коментує Дмитро Шимків, генеральний директор компанії «Майкрософт Україна».

Вже сьогодні молоді спеціалісти можуть пройти тест на визначення рівня комп’ютерної грамотності – Skillage. Перед проходженням тесту радимо також переглянути презентацію «7 IT кроків до успішної кар’єри » на сторінці Майкрософт Україна на Фейсбуку. Тест допоможе перевірити рівень комп’ютерних навичок, які необхідні під час пошуку роботи, а результати тесту можна буде показати роботодавцю, включивши їх у резюме.

Ольга Клімова, спеціаліст зі зв’язків з громадськістю порталу rabota.ua: «Ми цілковито підтримуємо цю ініціативу, спрямовануна підвищення комп’ютерної грамотності молодих спеціалістів. Подібні ініціативи не мають бути справою однієї компанії – лише згуртувавшись можливо допомогти студентам та молоді самовдосконалюватися та бути соціально реалізованими. Зі свого боку, rabota.ua завжди зацікавлена в тому, щоб українські спеціалісти були висококваліфікованими та здобували всі необхідні знання для вдалого працевлаштування».

Окрім цього, усі регіональні тренінгові центри IDEA з 26 по 31 березня проведуть тренінги з підвищення рівня комп’ютерних знань для молодих спеціалістів, що на даний момент шукають роботу. Завдяки центрам IDEA, які створені в Україні за підтримки корпорації Microsoft, та програмі Microsoft «Світ безмежних можливостей», кожен українець може безкоштовно пройти курси із підвищення комп’ютерної грамотності.

Олег Давиденко, директор проекту IDEA: «Ми переконані, щоТиждень комп’ютерних знань буде корисним для всіх молодих спеціалістів, котрі шукають роботу. Ми маємо багато прикладів, коли після тренінгів IDEA люди, незалежно від віку, не лише працевлаштовувалися, а навіть розпочинали власну підприємницьку діяльність. Адже проект IDEA для багатьох українців відкриває абсолютно нові можливості, про які вони навіть не здогадувалися до того, як розпочали вивчати комп’ютер».

Сьогодні, для того, щоб забезпечити молоді доступ до технологій та допомогти бути успішним на ринку праці, корпорація Microsoft оголосила про надання грантів європейським громадським організаціям– 17 неприбуткових організацій отримають гранти на загальну суму 1,5 млн. євро. Також європейські неурядові організації отримали від Microsoft програмне забезпечення вартістю 170 млн. євро для підтримки розвитку необхідних комп’ютерних навичок серед молоді.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.