bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Ярмарок Голос Вулиць для дітей і дорослих
19.09.2012

23 вересня 2012 року в Сімферополі відбудеться Ярмарок Голос Вулиць для дітей і дорослих. Протягом дня в Семінарському сквері та арт-центрі «Карман» організатори проведуть незвичайні заходи для дітей, а також створять майданчик для презентації проектів з розвитку Криму і їх підтримки через механізм колективного фінансування Спільнокошт.

Ярмарка Голос Вулиць для дітей і дорослих завершить другий рік всеукраїнської програми міських перетворень Свято Генерацій в Криму. В рамках Свята Генерацій в Криму, який реалізує громадська організація «Гараж Генг» за сприяння регіональних партнерів, відбувався пошук інноваційних проектів розвитку Криму. Кращі з них будуть представлені на заході 23 вересня.

Ціль Ярмарку Голос Вулиць - презентувати як вже діючі проекти в містах і селах Криму, так і знайти нові, орієнтовані на створення можливостей для всебічного розвитку дітей та дорослих.

З тим у Семінарському сквері та арт-центрі «Карман» будуть створені п’ять інтерактивних тематичних станцій - Наука, Екологія, Спорт, Мистецтво, Соціальні інновації. Тематичні простори протягом дня стануть місцем різноманітності проведення дозвілля для батьків і дітей та відображенням основних особливостей творчого міста.

Ярмарка пропонує різні види активностей, серед яких майстер-класи, презентація досягнень організацій Криму, які працюють з дітьми у сфері мистецтва, науки, екології і спорту. Вся програма спланована так, щоб можна було побачити різні способи самовираження, отримати і поділитися знаннями, і головне - навчитися по-новому розуміти силу творчості та її вплив на добробут спільнот.

В рамках Ярмарки Голос Вулиць на станції Соціальні інновації громадськості представлять проект «Крим Модерновий» - інтерактивний інтернет-простір, де будуть об’єднані найкращі проекти, які шукають фінансування та спрямовані на поліпшення життя в Криму. Цікаво те, що кошти на реалізацію автори проектів будуть шукати самостійно, використовуючи Спільнокошт - механізм колективного фінансування проектів на платформі Велика Ідея. Спільнокошт пропонує людям взятися за втілення соціально значимих проектів, розраховуючи на матеріальну підтримку друзів, колег і городян, зацікавлених у позитивних змінах.

23 вересня будь-який учасник Ярмарки Голос Вулиць зможе проконсультуватися з приводу фінансування свого проекту через Спільнокошт.

Проекти, які першими почнуть збір коштів на сторінці «Крим Модерновий» і будуть представленні на станції Соціальні інновації:

ПРОЕКТ # 1 Надія потрібна всім
Реабілітація та інтеграція людей з обмеженими можливостями в місті Джанкой

Проект хоче привернути увагу людей з обмеженими можливостями, яким потрібна допомога і реабілітація. Така боротьба дасть їм надію на краще життя, виведе їх на нове коло спілкування, допоможе самим вирішувати свої проблеми. Залучені кошти за допомогою механізму Спільнокошт підуть на купівлю 2-х тренажерів, розробку тренувальних рекомендацій, розширення аудиторії відвідувачів залу серед людей з обмеженими фізичними можливостями. Автор проекту - житель міста Джанкой Ніяс Ізмайлов, дворазовий чемпіон Європи та чемпіон світу з бодібілдингу, неодноразовий призер та чемпіон Криму з пауерліфтингу.

ПРОЕКТ # 2 Сімейна медицина
Он-лайн консультації сімейних лікарів у кримських селах району Радянський

Для реалізації першого етапу пілотного періоду необхідно забезпечити 6 комп’ютерів для лікарів для того, щоб вони могли сформувати бази даних про стан здоров’я жителів за допомогою програми «Сімейна медицина». В рамках проекту заплановано проведення навчання для 12-ти лікарів, в програму якого увійдуть базові основи роботи з комп’ютером, з програмами для відеоконференцій і використання програми «Сімейна медицина». Автор проекту - Сабіна Сулейманова, учасниця Мережі Цивільних Інновацій. Також над проектом працює група людей з декількох організацій: громадська організація «Перспектива», місцева бібліотека і районна лікарня.

ПРОЕКТ # 3 Ігротека
Клуб розвиваючих настільних ігор для підлітків Інкермана

Команда проекту хоче навчити проводити час без комп’ютерних ігор. Перший етап проекту полягає в організації клубу розвиваючих настільних ігор. Протягом 6 місяців планується організація та проведення навчальних ігор, формування команд та організація турнірів між севастопольськими та інкерманськими командами. Автор проекту - Марія Квасова, учасниця Мережі Цивільних Інновацій, буде реалізовувати проект спільно з командою Центру розвитку особистості «Ти Особливий» (м. Інкерман).

Нагадаємо, що минулого року в Криму в рамках Свята Генерацій за допомогою платформи Велика Ідея (www.biggggidea.com) підтримку отримали режисер-документаліст Володимир Ільїн з Севастополя для проекту анімаційної студії «Чарівний Ліхтар», де діти і дорослі разом створили вже чимало мультфільмів, а також журналістка і активістка із Сімферополя Катерина Сергацкова для резонансного проекту «Вуличний Університет», успішну формулу якого вже відтворюють і в інших містах України.

Свято Генерацій здійснюється в рамках проекту «Об’єднуємося заради реформ» (UNITER), що реалізується Pact Inc. в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.