bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Перший в Донецьку міні-референдум у формі «Міський зал засідань»
26.09.2012

28 вересня 2012 року в Донецьку вперше відбудуться обговорення проблем міста з громадськістю в рамках публічних консультацій із застосуванням технології міні-референдуму, яка називається «Міський зал засідань». На порядок денний виносяться обговорення двох питань:

  1. Надання мешканціям Донецька реальної можливості використовувати велосипедний транспорт. Забезпечення належних  безпечних умов для поїздок шляхом створення велосипедних доріжок та паркінгів для велосипедів.
  2. Покращення роботи Управління державної реєстрації Донецької міської ради. Створення комфортних умов для відвідувачив (представників малого та середнього бізнесу).

Донецька обласна організація «Комітет виборців України» спільно з Лабораторією законодавчих ініціатив в рамках проекту «Реформа інституту місцевого референдуму: участь громадян в урядуванні» вперше в Донецьку проведе обговорення місцевих проблем в рамках міні-референдуму «Міський зал засідань», який є зручним та передовим засобом обговорення проблем громадою. Запрошуються представники громадських організацій, політичних партій, ЗМІ, активні мешканці Донецька.

Захід відбудеться 28 вересня 2012 року в конференц-залі готелю Park Inn за адресою: бул. Пушкіна, 4 (колишній готель «Київ»).

  • Обговорення першого питання з 11.00 до 12.30
  • Обговорення другого питання  з 13.00 до 15.00

Для участі необхідно попередньо зареєструватися до 12:00 27 вересня за тел.: 066 666 39 14, або надіславши повідомлення на ел.пошту: [email protected]. В повідомленні слід вказати ПІБ, тел., посада/організація та в обговоренні якого питання бажаєте взяти участь.

Довідка:

Суть формату полягає у проведенні обговорення різних сценаріїв вирішення проблеми з одночасним відображенням на інтерактивних екранах позицій учасників обговорення. Після обговорення учасники голосують за визначення найкращого способу (сценарію) вирішення питання.

Формат не передбачає спікерів (експертних доповідей). Учасниками обговорення є громадяни, зацікавлені у розв’язанні певної проблеми. Експерти, політики, представники органів місцевого самоврядування, громадські діячі можуть брати участь в обговоренні на рівних засадах з громадянами.

Даний формат широко використовуються у Сполучених Штатах Америки та Вірменії. Подібний формат вперше застосований в Україні експертами Лабораторії законодавчих ініціатив.

На сьогодні для громадськості та органів місцевого самоврядування дедалі більше стає актуальним питання можливостей безпосередньої участі громадян в урядуванні. Насамперед це зумовлено тими умовами, в яких сьогодні працюють органи місцевого самоврядування – умовами дедалі більшої обмеженості політичної свободи та ресурсної залежності від Уряду. До рішень, які приймаються в таких умовах, висуваються вищі вимоги щодо легітимності та якості.

Контакти

  • Світлана Ткаченко
  • Донецька обласна організація ВГО “Комітет виборців України”
  • [email protected]
  • 066 666 39 14
  • http://cvu.dn.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.