bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Нова зустріч в рамках “Відвертих розмов про благодійність”
02.04.2013

9 квітня 2013 в Києві відбудеться тематична зустріч в рамках програми "Відверті розмови про благодійність". Тема зустрічі -  "Податок із доходу фізичних осіб: як звільнити благодійну допомогу від оподаткування?".

Дата проведення: 9 квітня 2013 року. 
Місце проведення:  м. Київ, вул. Волоська 8/5. 
Час проведення: 10:00 – 13:00. 

Цілі зустрічі:  

  • чітко визначити, які частини Податкового кодексу України та інших законодавчих актів потребують змін в напрямку звільнення благодійної допомоги від податку із доходу фізичних осіб для соціально незахищених категорій населення;
  • обговорити план заходів, які треба здійснити щодо удосконалення податкового законодавства;
  • спланувати участь зацікавлених сторін в реалізації плану заходів.  

Учасники зустрічі:

  • представники вітчизняних та міжнародних благодійних фондів, громадських та благодійних організацій;
  • юристи та експерти в сфері податкового законодавства. 

Порядок денний:

 9:30 – 10:00               

Реєстрація учасників

10:00 – 10:15             

Вступ та знайомство учасників

10:15 – 10:30 

Вступна презентація: «Необхідні кроки реформування системи оподаткування щодо звільнення благодійної допомоги від податку із доходу фізичних осіб» (за результатами Круглого столу V Міжнародної конференції Українського форуму благодійників)

10:30 – 11:30 

І дискусійний блок. «Ключові вимоги щодо змін податкового законодавства: очікування благодійників»

 

Питання для обговорення:

За якими критеріями розрізняється цільова та нецільова благодійна допомога в законодавстві?  Як має бути розширений перелік видів цільової благодійної допомоги? Які види благодійної допомоги потребують звільнення від податку із доходу фізичних осіб? Які категорії фізичних осіб мають бути звільнені від оподаткування? 

11:30 – 12:15

ІІ дискусійний блок «Першочергові заходи, необхідні для здійснення змін законодавства в напрямку звільнення від оподаткування благодійної допомоги»

 

Питання для обговорення:

Які документи до подання у Верховну Раду та/або Кабінет Міністрів слід підготувати?  Які ще органи держаної влади та яким чином мають бути залучені задля ініціювання змін (Міністерство доходів та зборів, Адміністрація Президента, Міністерство фінансів, Міністерство соціальної політики, тощо)?

12:15 – 12:45

Визначення відповідальних осіб та першочергових задач на найближчий місяць

12.45 – 13.00

Підведення підсумків зустрічі

Для участі у заході необхідно зареєструватися, надіславши заповнену реєстраційну форму до 7 квітня 2013 року на адресу: [email protected].

Довідка: 

Програма «Відверті розмови про благодійність» - це програма Українського форуму благодійників, яка представляє собою дискусійний майданчик для представників вітчизняного сектору благодійності та його зацікавлених сторін (стейкхолдерів). Програма передбачає проведення тематичних зустрічей, на яких обговорюються актуальні питання щодо шляхів взаємодії сектору благодійності із іншими секторами українського суспільства. 

Український форум благодійників — перша в Україні професійна асоціація благодійних фондів та організацій, яка спрямовує свою діяльність на розвиток в Україні організованої філантропії як вагомого інструменту громадянського суспільства, спрямованого на створення та підтримку суспільного добробуту.  Форум було створено у 2004 році з ініціативи семи провідних міжнародних та вітчизняних фондів. Форум є членом Європейської мережі донорських асоціацій DAFNE та мережі Всесвітньої ініціативи для підтримки ґрантодавства WINGS, а також підписантом Української мережі Глобального договору ООН.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.