bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Запуск Національного ЛГБТ-порталу України
09.04.2013

Київ, Україна – перша п’ятниця квітня увійде в історію ЛГБТ-спільноти як запуск Національного ЛГБТ порталу України, унікальної он-лайн платформи в мережі Інтернет.

Головна ідея створення Порталу – це розвиток суспільного життя ЛГБТ-спільноти України. Портал покликаний популяризувати культурний, спортивний, мистецький розвиток ЛГБТ-спільноти України, надавати інформаційну підтримку місцевим ЛГБТ ініціативам, підтримувати різноманітні події, що відбуваються в житті ЛГБТ-спільноти та оперативно висвітлювати  їх.

Робота Порталу, в першу чергу, буде сфокусована на створення дружнього інформаційного середовища для ЛГБТ-спільноти України. В рамках Порталу створені унікальні сервіси для користувачів, наприклад "Афіша заходів", де можна відслідковувати спортивні, культурні, розважальні ЛГБТ події як України, так і світу. А розділ  "Гей-туризм" містить цікаву та необхідну інформацію для подорожування гей курортами світу.

Для громадських організацій, які працюють з ЛГБТ-спільнотою, розроблений спеціальний модуль, де будуть публікуватись наукові дослідження, розробки, ноу-хау по роботі як зі спільнотою, так і проблематикою ВІЛ/СНІДу серед ЧСЧ (чоловіків, які практикують секс з чоловіками).

Важливою функцією порталу буде також адвокація прав спільноти, боротьба зі стигмою та дискримінацією в українському суспільстві, шляхом висвітлення об’єктивної інформації про життя людей з гомосексуальною орієнтацією.

Я щиро впевнений, що робота Національного ЛГБТ порталу принесе системні зміни в життя ЛГБТ-спільноти. Завдяки виходу на значно вищій рівень інформаційної роботи зі спільнотою та розвитком культурного і мистецького життя спільноти, ми всі разом зробимо структурні зміни в українському суспільстві” - Богдан Глоба, виконавчий директор ВБО “Точка опори”.

На даний момент портал це – 1000 унікальних користувачів і до кінця року ця цифра буде сягати 5 000 тисяч унікальних користувачів на день; 5 інноваційних розділів, які не мають аналогів в Україні (Афіша, Місця, Гей-туризм, блоги, ресурсний центр, регіональні новини, медіа). Створення та запуск порталу став можливим завдяки підтримки СНІД Фонду Елтона Джона.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.