bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Кінопоказ “Грунт The Dirt”
29.05.2013

Морква Клуб запрошує:
2 червня  17:00
Рік випуску: 2009
Країна: США
Жанр: Документальний
Тривалість:  1 година 20 хвилин
Переклад: Оригінал Англійська + тітри Українською
Режисер: Bill Benenson

Про фільм:

Фільм знято в Аргентині, Індії, Франції, США, Бразилії. Погляд на відносини людини з грунтом. Грунт і люди дуже  близькі. Ми почали нашу подорож разом, як зоряний пил, закручені космічними силами в нашій Галактиці, Сонячній системі на планеті Земля. Ми зроблені з того ж матеріалу. Чотири мільярди років еволюції створили грунт, як живе джерело всього живого на Землі, включаючи людину. 

Грунт дав нам їжу, кров, паливо, ліки, кераміку, квіти, косметику і колір - все, що необхідно для нашого виживання. Протягом більшої частини останніх десяти тисяч років ми, люди розуміли наш інтимний зв’язок з грунтом і рештою природи. Ми дбали про грунти, які дбали про нас. Але, з плином часу, ми втратили цей зв’язок. Наш вид став жадібним і недбалим. Ми як і раніше залежимо від грунту, але тепер ми зловживаємо і ігноруємо його. Ми руйнуємо наші останні природні ресурси з нашим сільським господарством, нашими тротуарами, дорогами. Ми називаємо грунт чомусь “брудним”. Роблячи таким чином, ми перетворимо шкіру землі в пекельний і небезпечний ландшафт для всіх форм життя на Землі. 

Відповіді містяться у свідомості тисячоліть про навколишнє середовище і це є маяком надії - і практичні рішення які зб. У всьому світі, піонери збираються разом, щоб заерігають наші пращури.  Крихітні села піднімаються на бій проти гігантських корпорацій що, вбивають їх землі. Вчені знайшли зв’язок з грунтом, який може збалансувати вплив глобального потепління. З’являються топові бренди, що займаються органічним землеробством, це стає модно і діти починають їсти з харчі вирощені на ділянках при школі. Ув’язнені знайшли свій внутрішній світ і розвивають навички роботи в програмі садівництва при в’язниці. Медичні дослідники вивчають потенціал грунту, щоб дати відповіді на кризи в галузі охорони здоров’я, як СНІД. Основні релігії знову відкривають для себе повагу до природного світу, який їх об’єднує. 

Після перегляду дискусія з експертами та активістами


Вхід вільний! - Захопи з собою капці!

Кафе Трі на вул Гончара 15\3 - станція метро “Золоті ворота”, “Майдан Незалежності”

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.