bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Нові культурні послуги в сільських бібліотеках
11.09.2013

З 9 вересня 2013 року в Широкобалківській та Станіславській сільських бібліотеках Білозерського району, Херсонської області учнівська молодь та молодь віком до 30 років зможуть більш цікаво та корисно проводити свій вільний час, спрямовуючи його на  культурний  розвиток та самореалізацію. 

В Широкобалківській бібліотеці працюватиме кіноклуб, де бажаючі зможуть раз на тиждень переглянути фільм на соціально-культурну тематику, взяти участь в його обговоренні та поспілкуватися з друзями на різні теми. 

Для бажаючих ознайомитися з культурою Європи, США та інших країн, підвищити рівень англійської мови, познайомитися та поспілкуватися з волонтером Корпусу миру Дерелом Френсісом працюватиме Євроклуб. Організатори обіцяють, що буде цікаво та захоплююче, адже вас чекатимуть веселі ігри, нові знання, «подорожі» Європою та Америкою, гра на гітарі та багато іншого. 

Молодь, яка захоплюється настільними іграми зможе кожного дня відвідувати «Клуб настільних ігор». Шахи, шашки, інтелектуальні ігри, настільний футбол та хокей та багато інших не залишать вас байдужими та стануть вашими улюбленими.

Молодь, яка захоплюється прикладним мистецтвом, має творчі вподобання та хист до створення чогось яскравого та прекрасного зможе розкрити свої таланти в Творчій майстерні та ознайомитися з техніками: декупаж, торцювання, витинанки, аплікації тощо. 

В Станіславській сільській бібліотеці працюватиме Клуб настільних ігор та Творча майстерня. Але двері Євроклубу та кіноклубу в Широкій Балці завжди відкриті для жителів будь-якого села!

На даному етапі графік роботи клубів знаходиться в розробці, тому слідкуйте за новинами на нашому сайті www. bilozerka-moloda.org або на сторінках в соціальних мережах https://www.facebook.com/MolodCentrBilozerka та http://vk.com/club20652596.

Також слід відмітити, що прикладом для  впровадження нових культурних послуг в даних сільських бібліотеках стала модель Музиківської сільської бібліотеки, яка без перебільшення є культурним центром та осередком розвитку молоді в Музиківці.  Головні завдання даної моделі - це профілактика дитячої, підліткової та молодіжної бездоглядності; урізноманітнення і окультурення дозвілля, соціальна адаптація підлітків, які опинилися в складних життєвих обставинах. Тому, не дивно, що 5 вересня сільські бібліотекарі з Станіслава та Широкої Балки поїдуть до музичан з учбовим візитом для обміну досвіду, налагодження партнерських відносин та вивчення їхньої моделі. А вже в середині листопада цього року на районній конференції бібліотекарі Білозерського району дізнаються про досвід впровадження нових культурних послуг своїх колег.

Впровадження нових культурних послуг в сільських бібліотеках села Станіслав та Широка Балка стало можливим завдяки  міні-проекту «Бібліотека як платформа для культурного розвитку сільської молоді», що  реалізується Білозерським районим осередком ХОМГО «Молодіжний центр регіонального розвитку» у межах проекту «Розвиток культури – джерело процвітання громади» за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої у межах програми Східного Партнерства «Культура».

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.