bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Docudays UA в Одеській області
06.11.2014

Протягом 10-17 листопада 2014 року в містах Одесі, Татарбунари, Котовськ та деяких інших, пройдуть покази документальних стрічок в рамках XI Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. 

Програма фестивалю на Одещині передбачає не лише демонстрацію кращих світових документальних стрічок 2012-2014 років, а й після-показові дискусії та обговорення, різноманітні правопросвітні заходи переважно для молодіжного середовища.

Регіональним партнером та організатором фестивалю в Одеській області виступає Одеська обласна організація ВГО “Комітет виборців України”. Основним завданням показів є через можливості та потенціал документального кіно про права людини надихнути та залучити українських громадян до захисту своїх прав та боротьбу за демократичні перетворення в Україні.

Так само, як і цьогорічний фестиваль у Києві, мандрівні кінопокази об’єднані головною темою “Ідеорупція”. Цей новотвір від команди фестивалю розглядає корупцію як явище, настільки руйнівне для суспільства, що тільки масовий спротив громадян здатен здійснити доленосні зміни в країні. Корупція розглядається як тотальне порушення прав людини – права доступу до інформації, права на справедливий суд, права на свободу слова та багатьох інших свобод.

Актуальність проведення кінопаказів саме в такому світоглядному сприйнятті зумовлюється безпрецедентною в новітній історії України громадсько-політичною активністю, котру необхідно не лише зберегти, а й направити в русло цивілізованих змін з дотриманням прав людини та демократичних цінностей.

Програма мандрівного фестивалю в Одеській області передбачає показ 10 документальних фільмів з після-показовими дискусіями, обговореннями, право-просвітницькими заходами. Основна частина показів в місті Одесі відбудеться в приміщенні Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М.Грушевського, окремі додаткові покази будуть організовані для студентів Одеського національного університету ім. І.І.Мечникова. В Одеській області основні покази буде проведено в місті Татарбунари (приміщення центральної районної бібліотеки) та місті Котовськ (актова зала Котовського медичного училища), окремі покази також пройдуть в інших населених пунктах. Після показів документального кіно в середовищі студентів та старшокласників, заплановано проведення правопросвітницьких семінарів на актуальні правові теми.

Відкриє програму Мандрівного фестивалю в Одеській області фільм-відкриття цьогорічного Docudays UA “Євромайдан. Чорновий монтаж” - альманах трьох місяців революції, від обуреного протесту до народного єднання. Фільм цікавий тим, що він поєднав роботи багатьох молодих українських режисерів, які знімали події на Майдані — як щоденне життя, так і найгарячіші моменти.

Крім вказаного фільму, глядачам буде запропоновано для перегляду документальні фільми «Pussy проти Путіна», «Зона без вогню: Убивчі поля Шрі-Ланки», «Життя в раю – нелегали по сусідству», «Капітан і його пірат», «Містечко Ябукі», «Рілля», «Полум’яні голоси», «Ув’язнені», «Путінські ігри». Опис та трейлери фільмів можна знайти на сайті фестиваля Docudays UA www.docudays.org.ua

Дата, час та місце основних показів:

10-17 листопада 2014 року, 15:00

Читальний зал Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Грушевського, м. Одеса, вул. Троїцька 49/51.

10-14 листопада 2014 року, 17:00, 20:00

Актова зала Котовського медичного училища, м. Котовськ, пр-т Котовського, 20.

11-14 листопада 2014 року, 15:00

Читальний зал Татарбунарської центральної районної бібліотеки, м. Татарбунари, вул. Горького, 4.

Вхід на всі заходи вільний.

Увага! В програмі показів можливі зміни. Актуальну інформацію про основні покази, а також про проведення додаткових показів уточнюйте за тел. (048)7164683.

Для довідки:

Docudays UA - єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Він проходить щороку впродовж останнього тиждня березня у Києві. У 2014 році фестиваль у Києві відвідали 38 200 глядачів.

По завершенні Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю. Покази тривають із жовтня до грудня (включно). У 2013 році Мандрівний Docudays UA відвідав 231 місто й містечко у 23 регіонах України, Крим, міста Севастополь і Київ.

Організатори фестивалю:Українська Гельсінська спілка з прав людини, громадська організація «Південь», Херсонський обласний фонд милосердя і здоров’я, громадська організація «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».

ХІ Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбувається в Україні за підтримки уряду Швеції.

Партнери: Державне агентство України з питань кіно, Міжнародна мережа кінофестивалів з прав людини, фестиваль Movie that Matter.

Регіональним партнером та організатором фестивалю в Одеській області виступає Одеська обласна організація ВГО “Комітет виборців України”.

Стежте за новинами на веб-ресурсах фестивалю:

www.docudays.org.ua

https://www.facebook.com/DocudaysUA

twitter.com/DocudaysUA

Прес-служба Одеської обласної організації

ВГО “Комітет виборців України”

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.