bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація результатів дослідження «Обізнаність населення із проблематикою жертв нацизму в Україні»
16.12.2014

16 грудня о 14:30 в агентстві УНІАН професор Володимир Паніотто (КМІС) презентує результати дослідження  «Обізнаність населення із проблематикою жертв нацизму в Україні», виконаного на замовлення Німецького фонду «Пам’ять, відповідальність і майбутнє»(EVZ). Учасниками прес-конференції також будуть Д-р Ральф Поссекель (керівник відділу програм Фонду EVZ) та Галина Полякова (директор Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні»).

Дата:   Вівторок, 16.12. 2014, 14:30

Місце: Агентство «УНІАН», вул. Хрещатик, 4, Київ 

«Ми раді, що діяльність Фонду на благо жертв націонал-соціалізму гідно оцінена українським суспільством», – говорить Гюнтер Заатгоф, член Правління Фонду «Пам’ять, відповідальність і майбутнє». Згідно з опитуванням, 65% респондентів позитивно оцінили діяльність Федеративної Республіки у цій сфері. «Наше прагнення підтримати готовність суспільства до допомоги поколінню, в якому є чимало жертв нацизму, має в Україні великий резонанс», >– продовжує пан Заатгоф. Дослідження показує, що  77% дорослих молодших 70-ти років готові допомагати літнім людям.

«Війна на Сході України нагадала колишнім жертвам націонал-соціалізму трагічні події їхнього дитинства та юності. Вони ще більше потребують уваги, спілкування, розвитку груп само- та взаємодопомоги – усього того, що впродовж 6 років пропонує програма «Місце зустрічі: діалог», – говорить Галина Полякова, директор ВБО «Турбота про літніх в Україні». «На Сході країни ця категорія людей сьогодні найбільш уразлива, чимало з них голодує, є випадки голодної смерті. У вересні Фонд EVZ надав нам кошти, за які було придбано і доправлено до міст Горлівка та Алчевськ 10 тон харчових продуктів».

Українські соціологи опитали понад 2600 осіб у понад 100 населених пунктах України, серед них 900 людей старше 70 років, щодо суспільного становища та визнання колишніх жертв націонал-соціалізму, діалогу поколінь і готовності особисто брати участь і надавати допомогу цій категорії людей. Також ставлення до вже здійсненої програми виплат компенсацій Німеччиною було темою очолюваного професором Паніотто дослідження.

Фонд «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» (EVZ)

Пам’ятаючи про жертв націонал-соціалістської сваволі, фонд «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» (EVZ) активно діє для блага людей, що вижили під час Другої світової, обстоює права людини і взаєморозуміння між народами. Його було засновано 2000 року, передусім, для виплати компенсацій колишнім підневільним робітникам. До 2007 року 4,4 млрд. євро було виплачено 1,66 млн. колишніх примусових робітників зі ста країн світу.  465.672 колишніх примусових працівників з України до 2007 отримали грошові компенсації.

Фонд EVZ щороку підтримує міжнародні проекти в таких напрямах:

▪ критичний розгляд історії

▪ права людини

▪ заходи на благо жертв націонал-соціалізму.

Для підтримки проектів щороку виділяється близько 7,5 мільйонів Євро.

Гуманітарна діяльність Фонду EVZ в Україні

У напрямку «Заходи на благо жертв націонал-соціалізму» з 2001 року Фонд EVZ вже підтримав в Україні 189 гуманітарних проектів коштами у розмірі понад 7,8 мільйонів євро. У 2014 році Фонд охопив своїми проектами, започаткованими у різні роки, близько 2500 колишніх жертв нацизму.  

У рамках програми «Місце зустрічі: діалог» з 2009 року було підтримано 127 одно- і дворічних проектів загальною сумою близько 3 мільйонів євро. Для проектів, що почнуть діяти в цій програмі з 2015 року, Фонд вчергове надає 300.000 євро. Більше про програму «Місце зустрічі: діалог»: www.mestovstrechi.info

Всеукраїнська благодійна організація «Турбота про літніх в Україні»

В Україні партнером німецького фонду EVZ і координатором програми «Місце зустрічі: діалог» є Всеукраїнська благодійна організація «Турбота про літніх в Україні».

Її було засновано 1999 року як недержавну неприбуткову організацію, побудовану на принципах само- і взаємодопомоги людей літнього віку. Мета: захист прав та інтересів літніх людей, спонукання їх до активної життєвої позиції. Організація діє у 10 регіонах і об’єднує майже 2000 волонтерів.

Усі члени ВБО ТЛУ – волонтери, яким за 55-ть. Вони надають надомну допомогу одиноким літнім людям, захищають їхні права й інтереси.

«Турбота про літніх в Україні» – серед п’яти лауреатів премії «Active Citizens in Europe» і аффілійований член Всесвітньої мережі HelpAge International. 

Контакти

  • Тел. +38(050)334 87 90
  •  [email protected]
  • Фонд «Пам’ять, відповідальність і майбутнє»

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.