bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Соціальний освітньо-мистецький проект «АРТіФАКТИ»
08.04.2015

Соціальний освітньо-мистецький проект «АРТіФАКТИ»

Урочисте відкриття - 20 квітня 2015 р. о 19 годині.

Тривалість проекту: 20-24 квітня 2015 р., 18.00-21.00.

Місце проведення: Галерея мистецтв ім. О. Замостян (м. Київ, вул. Іллінська, 9)

Я завжди розмірковував над тим, що саме є витвір мистецтва.  Яка його оцінка, характеристика і пряме або метафоричне призначення. Які критерії опису якості, у чому є сіль мистецтва? Звідки у людини з’являється бажання творити і створювати? Чому, розглядаючи арт-об’єкт, ми говоримо про філософію, музику, кінематограф та інші види мистецтва одночасно? Чому нам так потрібні артефакти від мистецтва? Чому багатьох художників так розчулювала тема дітей в мистецтві? Я думаю, що багато з цих питань так і залишаться без відповідей, тому що схема руху художньої думки невловима. Фіксується вона тільки за допомогою відчуттів і метафізичного дотику. Артефакти – документ. Діти і художники – майже одне ціле.

Куратор проекту Антон Логов

«АРТіФАКТИ» – це соціальний освітньо-мистецький проект громадської організації «Здорове людство», реалізований за сприяння Міністерства освіти і науки України, мета якого – створити комунікативну платформу для українських митців і суспільства, представивши візуальне мистецтво, зокрема, графіку, живопис, інсталяцію та фотографію в поєднанні з іншими видами мистецтва (театр, поезія, музика, мода) та психологічними техніками розвитку образного мислення (ейдетикою).

Освітня мета проекту – сприяти підвищенню рівня знань про мистецтво у школярів, молоді, дорослих, залучити аудиторію до участі в майстер-класах та до створення власних шедеврів.

Проект буде реалізовано в форматі 5-денної виставки робіт українських художників та циклу творчих вечорів та майстер-класів поетів, музикантів, художників, театральних діячів, таким чином буде розкрито концептуальну ідею заходу – поєднати мистецтво (арт) та освітній компонент (навчання та факти про мистецтво).

На виставці буде представлено роботи сучасних українських художників та фотографів з числа іменитих митців: Ніни Денисової, Андрія Дудченка, Ольги Касянюк, Алевтини Кахідзе, Влодко Костирка, Антона Логова, Олександра Ляпіна, Миколи Малишка, Ігоря Яновича та студентської молоді: Іллі Пролеєва, Веніаміна Соніна, Влада Тюменцева, як переосмислення полотен на дитячу тематику, що увійшли в історію мистецтва.

У проекті також беруть участь співачка Світлана Тарабарова, авторка методики з ейдетики Наталія Локтіонова та корифеї українського сучасного мистецтва Павло Гудімов та Олександр Ляпін.

Приємними сюрпризами для відвідувачів галереї під час проекту стануть виступи музичних гуртів Melting Clouds та Light Dreams, перформанс від Алевтини Кахідзе, майстер клас від Антона Логова та феєричний виступ театру Tabor Production.

Усі роботи художників і фотографів, представлені на виставці, відвідувачі зможуть придбати та таким чином допомогти онкохворим дітям з онкогематологічного відділення НДСЛ «Охматдит» та дитячого відділення Національного інституту раку.

Організатор:

ГО «Здорове людство» (https://www.facebook.com/zdorovelyudstvo,  www.piohc.org.ua, https://www.facebook.com/events/1459486257675471/1459486264342137/).

Куратор проекту: художник та автор інсталяцій Антон Логов.

Партнери: арт-цетр Павла Гудімова Я Галерея, коворкінг-простор «Білий простір».

Проект «АРТіФАКТИ» – це результат співпраці творчої студентської молоді та професійних художників України, ковток свіжого повітря, інший вимір, киснева маска, що допоможе людям відволіктися від буденності на мистецтво та відчути себе щасливішими.

 

Контакти

  • 067 226 77 26
  • Вікторія Щур

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.