bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація фото-проекту «Україна очима переселенця»
23.07.2015

30 липня з 11.00 до 12.00 у кав’ярні «Love Cake» (м. Київ, вул. Антоновича (Горького), 13) відбудеться презентація фото-виставки та настінного календаря, об’єднаних спільною назвою «Україна очима переселенця». 

На виставці буде представлено близько 20 фотографій, автором яких є - Катерина Пікун, фотограф, переселенка з Луганська. Вона одна з понад мільйона людей, які змушені були залишити свої рідні міста. У лютому 2014 року квартиру Катерини в Луганську розбомбили, тому наразі Катя з сином будують нове життя у Львові. У липні 2015 року, через рік після переселення, за ініціативи «Інтерньюз-Україна» та Посольства Королівства Нідерландів в Україні, Катя здійснила поїздку українськими містами. Так з’явилась серія фотографій про те, якою вона побачила країну. Побачила те, що в Україні, на сході і на заході, в центрі чи на півдні, більше спільного, ніж відмінного. Що в країні більше того, що об’єднує, ніж того, що роз’єднує. Це Україна очима переселенця. 

Місце для проведення презентації фотовиставки було обрано невипадково. Адже кафе-кондитерська «Love Сake» створена руками 26-річної переселенки з Донецька Анастасії Ларкіної. Настя за професією лікар, проте нові життєві обставини також змусили дівчину покинути рідний дім та роботу, і без остраху будувати нове життя. 

У програмі заходу передбачено:

  • презентація фото-проекту (фото-виставки та фото-календаря) - історія створення фотографій від автора Катерини Пікун;
  • виступи запрошених гостей: перший секретар Посольства Королівства Нідерландів в Україні Марися Пехачек, представників волонтерських організацій «Донбас SOS», «Восток SOS», «Крим SOS» та інших;
  • огляд історій життя вимушених переселенців – героїв статей інфокампанії «Ми різні, Ми разом»;
  • показ соціальних відео-роликів інфокампанії. 

Фото-виставка та календар «Україна очима переселенця» є частиною інформаційної кампанії «Ми різні, ми разом», що реалізується громадською організацією «Інтерньюз-Україна» за підтримки Програми МАТРА Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів. Основна ідея проекту - сприяти єдності країни через інтеграцію переселенців до місцевих громад, а також створити умови для майбутньої реінтеграції нині окупованих територій. У цій ініціативі ми прагнули багато говорити про внутрішніх переселенців. Про їхній біль та їхні проблеми. Про тих, хто їм допомагає, і як їм допомогти. Про те, що вони і досі потребують допомоги. Ми прагнули показати, що Україна єдина, попри відмінності. Ми зняли багато телевізійних сюжетів і зробили серію статей. З ними можна ознайомитися за посиланням: http://internews.ua/2015/01/all-different-all-together/

Вхід на відкриття виставки вільний! 

Додаткову інформацію ви можете отримати у Ірини Малютіної за тел. (098)988-88-89 або [email protected].

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.