bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Балаґульки» по-коломийськи
02.11.2015

«Балаґульки» - громадська ініціатива учасниці Студій живої історії Віконської Надії з міста Коломия.

Ініціатива спрямована на актуалізацію літературної історії міста. В рамках ініціативи створено інтерактивну екскурсію та розроблено квест літературними місцями Коломиї. Зокрема про перебування у місті Ірини Вільде, Івана Франка, Станіслава Вінценза,Василя Стефаника, Леопольда фон Захер-Мазоха, Шолом-Алейхема, Францішека Капінського, Андрія Чайковського, Романа Іваничука, Дмитра Павличка, Тараса Мельничука та їхню творчість.

До створення візуалізації (креативні та інтерактивні зображення на будинках) було залучено молодих людей, серед яких були і вимушені переселенці.

Побачити результати проекту можна буде з 6 по 8 листопада в Рівному, під час міжнародного фестивалю іншої освіти “Історія. Ідеї. Інновації”.

Протягом фестивалю буде можливість  ознайомитись з успішними інструментами та методами роботи з локальними громадами. А  також познайомитесь з ініціаторами змін з України, Польщі та Білорусі, і знайти для себе натхнення для нових форматів роботи з історією, cпільнотами та містом.

«Студії живої історії» - це програма неформальної освіти молоді та підтримки її громадських ініціатив в напрямку альтернативного пізнання історії, пошуку порозуміння та формування історичного наративу. В рамках цієї програми молодь розвиває критичний аналіз історичних подій та конструктів, в умовах відкритого діалогу та чесного переосмислення минулого вчиться примиренню та відповідальному оповіданню історії, досліджує історію в контексті родини, міста і країни в цілому. Через власні ініціативи в своїх громадах учасники отримують поштовх до саморозвитку та нові «живі» знання.

Ця програма реалізується в Україні організацією “Інша освіта” у партнерстві зі Спілкою MitOst e.V. за дружньої фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Фонду Роберта Боша в рамках проекту «Діалог заради змін».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.