bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Партисипативний фестиваль у Жмеринці
24.12.2015

27 грудня з 13:00 в будівлі залізничного вокзалу по станції Жмеринка розпочнеться партисипативний фестиваль, що організовано активними мешканцями міста в рамках міської концепції «Жмеринка відкривається Світу».

Мета фестивалю: демократизувати культурну сферу звичайного маленького українського міста та посилити участь громади у житті міста.

Напередодні та під час фестивалю в місті відбудуться тренінги для активних громадян й розробка урбаністичних та соціальних проектів, створення спільного культурного продукту та презентації місцевих талантів, розробка пілотного туристичного маршруту та проведення перших екскурсій, що охоплюють музей Чайковського в Браїлові, єврейську спадщину та комплекс залізничного вокзалу в Жмеринці та багато іншого.

Простір жмеринського залізничного вокзалу наповниться різноманітними формами культурної партисипації: колективні та індивідуальні творчі виступи мешканців, стріт арт та мистецьки інсталяції, показ та обговорення фільмів, резиденція українського Дідуся Мороза та дитячий арт-айданчик.

 «Ми хочемо довести, що громада звичайного маленького містечка може самотужки робити своє місто сучасним, демократичним та помітним на культурній мапі України, за умови наявності певних знань та навичок серед активних мешканців. Ми прагнемо зруйнувати стереотипи між різними учасниками партисипативного фестивалю та сприяти діалогу та порозумінню у громаді», - говорить один з організаторів заходу Ярослав Мінкін.

Партисипативний фестиваль в Жмеринці відбувається за підтримки: Жмеринської міської ради, Департаменту культури Вінницької міської ради, Управління культури та туризму Вінницької ОДА, Платформи національних обмінів та Національного фонду підтримки демократії (США).

Довідка

Місто Жмеринка  - звичайне маленьке українське містечко. Біля 22 мільйонів українських громадян проживають саме в таких містах з населенням до 50 тисяч мешканців.

З моменту впровадження реформи на залізниці, місто Жмеринка поступово втрачає свій статус «транспортного вузлу». Промисловість, що знаходилась на території міста за радянських часів – в занепаді. Приріст населення має негативний показник, що пов’язано із міграцією молоді до Вінниці, Одеси та Києва в пошуках роботи та кращої долі.

В 2015 році групою культурних менеджерів-інноваторів було розпочато процес трансформації культурної сфери міста Жмеринка в рамках експериментального проекту «Plan Z» під егідою Goethe Institute Kyiv.

Для об’єднання зусиль влади, громади та соціально відповідального бізнесу учасниками проекту було розроблено ідею партисипативного фестивалю в одному з ключових об’єктів культурної спадщини. Для проведення фестивалю було вибрано комплекс залізничного вокзалу станції Жмеринка, збудованого архітектором Журавським , що є справжньою перлиною архітектури регіону.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.