bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація соціокультурного форуму «ПогранКульт: ГаліціяКульт» (Київ)
06.06.2016

У середу, 8 червня, о 13:30, в Українському кризовому медіа-центрі (Український Дім на Європейській площі, вул. Хрещатик, 2) відбудеться презентація соціокультурного форуму «ПогранКульт: ГаліціяКульт», що пройде  восени у Харкові.

Спікери:

Ольга Сагайдак, керівник проекту «ПогранКульт: ГаліціяКульт», співзасновник Благодійного Фонду «Мистецькі надра»

Любов Якимчук, поетка, журналістка, літературна оглядачка, кураторка літературної програми «ПогранКульт: ГаліціяКульт»

Оксана Баршинова, мистецтвознавиця, завідуюча науково-дослідним відділом мистецтва ХХ – початку ХХІ століть Національного художнього музею, кураторка візуальної програми «ПогранКульт: ГаліціяКульт»

Люція Ржегоржикова, директорка Чеського центру в Києві

Форум «ПогранКульт: ГаліціяКульт» пройде у2 етапи протягом серпня - жовтня 2016 р. у Харкові. У серпні-вересні триватимуть мистецькі резиденції. Протягом 2 - 3 тижнів живописці, графіки, муралісти, кінематографісти, архітектори, мультиплікатори з Галичини та Харківщини будуть творити разом, аби представити результат співтворчості на Форумі.  Основна частина Форуму відбудеться з 4 по 18 жовтня та включатиме в себе виставки, літературні зустрічі, школу перформансу, театральні вистави, кінопокази і зустрічі з режисерами, концерти, лекції та дискусії. Загалом Форум передбачає близько 80 подій.

Програма форуму є результатом співпраці провідних кураторів, митців та інституцій з Галичини, Києва та Харкова. До форуму також долучаються сусідні держави, які впливали на формування культурного ландшафту Галичини (Польща, Чехія, Угорщина, Австрія) та авторитетні дослідники і представники інституцій з інших країн (США, Німеччина, Ізраїль, Бельгія), з метою передати досвід досліджень та налагодження взаємовідносин у розділених спільнотах засобами культури та мистецтва.

Форум «ПогранКульт: ГаліціяКульт» - це платформа діалогу Сходу і Заходу, де налагоджуються міцні культурні зв’язки між Галичиною і Слобожанщиною, де обговорюються спільні досвіди, створюється новий міжрегіональний креативний контент. Ми прагнемо засобами  мистецтва, співпраці та спілкування  об’єднати Україну і дати привід пишатися її культурним багатством та різноманітністю.

Благодійний фонд «Мистецькі надра» було засновано в жовтні 2014 року українськими фахівцями в галузі культури з метою побудови стійкої платформи, що поєднувала б регіони України через усвідомлення ідентичності та спільності культурної стратегії розвитку.   «ПогранКульт: ГаліціяКульт»  - третій із серії культурних форумів, що організовує DOFA.FUND. Два попередні форуми «ДонКульт» у Києві 2014 і «ДонКульт» у Львові 2015 були присвячені культурі та мистецтву Донбасу. Ці пілотні проекти, які відвідало понад 25 тисяч людей, переконали нас, що культура є надзвичайно ефективним засобом єднання України.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.