bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Форум UkraineLab у Берліні
14.09.2016

Форум «UkraineLab: поліфонія активізму та дослідження європейськості» відбудеться цього разу в Берліні 19 – 22 вересня. Попередні форуми UkraineLab приймали Київ, Івано-Франківськ, Краматорськ і Слов’янськ.Форум UkraineLab збере близько 200 учасників, гостей та експертів з 11 країн, які працюють над проектами в Україні чи для неї.

Офіційно відкриють форум 19 вересня о 17.30 у Берлінському представництві Фонду Роберта Боша (Französische Straße 32) директорка департаменту з громадянської участі MitOst e.V. Аннеґрет Вульфф та пан Брозе, уповноважений з питань подолання криз і стабілізації МЗС Німеччини.

Форуму UkraineLab має на меті створити платформу для комунікації та розвинути мережу зацікавлених Україною людей в Європі. Темою форуму є різноманіття активізму та суспільства в українському та німецькому контекстах. UkraineLab – це простірдля тих, хто шукає партнерів для проекту в Україні чи прагне знайти універсальні підходи та новаторські ідеї для роботи у сфері неформальної освіти, соціальних інновацій, діалогових практик, мистецтва, соціального підприємництва, а також роботи з переселенцями/біженцями.

«Тема різноманіття зараз стоїть і в Німеччині, і в ЄС дуже гостро: де її межі, чи є розмаїття частиною європейської ідентичності. Питання біженців у Німеччині та внутрішніх переселенців в Україні перетинаються,попри відмінності ситуацій. Як відповісти на ці виклики, як інтегрувати людей – це завдання постає в обох країнах», Альона Каравай, координаторка форуму UkraineLab.

UkraineLab розпочнеться з інтерактивного музею історій активізму з/для України та Європи. Дев’ять особистих історій – юристки й музиканта з України, художниці з Іспанії, української активістки з Берліна та інші – будуть представлені в різних форматах, і оповідачі кожної історії будуть присутні особисто. Продовжить вечір салон «Новий активізм в/для України та Європи: сила однієї історії», на якому письменниця Катя Петровська, засновник платформи «Тепле місто» Юрій Филюк та координаторка форуму UkraineLab Ольга Дятел поділяться своїми історіями та разом із присутніми поміркують над питаннями, як перетворити потужну енергію змін у сталий активізм і чи достатньо однієї людини, щоб змінити систему в ненасильницький спосіб, використовуючи силу інновацій.

 «Для нас найбільшою цінністю заходу є чесне й справжнє мережування, в якому люди можуть обмінятися одні з одними досвідом і знайти нові бачення. Ми бачимо Форум UkraineLab як відкриту платформу, куди намагаємося стягнути всі українські ініціативи Берліна», Альона Каравай, Альона Каравай, координаторка форуму UkraineLab.

Під час форуму відбудеться понад 15 відкритих подій. Зокрема, буде презентовано дослідження  «#EngagEUkraineEngagement der Ukrainer in Polen und Deutschland» (Інститут європейської політики IEP (Берлін, Німеччина) та Інститут публічної політики (Варшава, Польща) та відбудеться презентація десяти інноваційних наукових розробок студентів-докторантів та молодих науковців з українсько-німецького контексту – від інструментів для боротьби з системною корупцією чи збереження культурного розмаїття до екологічних водневих двигунів та рішень для більш інклюзивного суспільства.

Серед інших подій у рамках UkraineLab: фортепіанний концерт українського композитора та піаніста Любомира Мельника та концерт інді-рок гурту з Києва 5 Vymir, ніч документального кіно, літературні читання за участі Софії Андрухович, Андрія Бондаря, Богдана Логвиненка, Володимира Рафієнка та інші дискусії, презентації та зустрічі.

«Важливо нагадувати про Україну в Німеччині в чесному ключі. Ми хочемо дати німцям не пропагандистський продукт, а такий, у якому вони можуть взяти участь, подискутувати, побачити різні точки зору. Тобто чесний продукт, який вони сприйматимуть», Альона Каравай, координаторка форуму UkraineLab.

Завершить форум подіумна дискусія «Різноманіття: можливості та виклики для України за участі Ірини Соловей (Garage Gang), Людмили Мельник (Institute for European Policy), Вільфрид Ільґе (German Council on Foreign Relations (DGAP), Станіслава Дрогаєва (Vilna Osvita).

Програма форуму доступна за посиланнями: українською та англійською

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.