bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Полтавців мотивують змінювати транспортні звички
13.09.2018

20 вересня (четвер) у Полтаві відбудеться осінній день «Велосипедом на роботу» («Ранкова велокава»). Відразу 9 полтавських закладів підтримують акцію «Велосипедом на роботу». Вони надають знижки чи дарують бонуси тим клієнтам, які заїжджають до них у день акції на велосипеді. Таким чином, організатори осіннього дня «Велосипедом на роботу» заохочують полтавців змінювати свої щоденні транспортні звички.

Традиційно, акція починається спільним сніданком у центрі міста біля «Місцевої кав’ярні». Починаючи з 7:30 ранку і до 9:30 на велосипедистів чекають приємні знижки на смачну каву та свіжу випічку. 20 вересня полтавські велосипедисти зберуться разом на каву у такому форматі вже всьоме.

Організаторка акції, представниця ГО «Сіті Лаб» і координаторка проекту «Полтава велосипедна» Ірина Садовнікова говорить: «Згідно дослідження, проведеного у травні цього року компанією Dornier consulting в рамках розробки Плану сталої міської мобільності для Полтави, майже 2% поїздок полтавці здійснюють на велосипеді. Це доволі високий показник, якщо порівнювати його з іншими містами подібного і більшого масштабу (наприклад, у Львова і Києва цей показник менше 1%, у Житомира 1,3%). Це не означає, що у Полтаві 2% велосипедистів. Цей індикатор показує відсоток поїздок певним видом транспорту відносно кількості всіх переміщень мешканців. Часто ми не є користувачами лише одного виду транспорту. Мешканець міста може в один день бути як користувачем громадського транспорту, так і приватного авто, пройтися пішки чи проїхатись велосипедом. Ми би хотіли, щоб частка велосипедних поїздок ставала більшою. Задля цього ми і проводимо акцію «Велосипедом на роботу», тому що для когось це можливість спробувати цей спосіб переміщення уперше. І, цілком можливо, цей досвід буде позитивним».

Організатори заохочують приїжджати на акцію корпоративними колонами. «Таким чином, — говорить Ірина Садовнікова, — компанія або бізнес може продемонструвати свій вклад у розвиток велотранспорту та прихильність до велокультури, приверне увагу з боку ЗМІ та потенційних клієнтів».

Це також ще одна можливість звернутися до роботодавців та власників бізнесу, які поки що не облаштували велопарковки для своїх клієнтів і співробітників. Детальніше про те, чому варто це зробити, можна прочитати тут: http://mobility.lviv.ua/wp-content/uploads/2013/09/Encouraging_clients_and_employees_to_use_bicycles_11.09.pdf

Як відомо, велосипед — це не лише засіб для рекреації, а й альтернативний вид міського транспорту, який необхідно розвивати. Це екологічний, доступний та більш ефективний спосіб мобільності, адже велосипед не займає багато місця у міському просторі, тренує серце та м’язи, покращує настрій і відкриває місто з іншого боку. Тобто, підтримуючи велосипедистів, ви також робите наше місто кращим — чистішим, безпечнішим, здоровішим, приємнішим для роботи і відпочинку :)

Подія у Фейсбуці: https://www.facebook.com/events/1880499745590033/

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.