bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фестиваль анімації ”Равлик-фест”
03.10.2018

12 жовтня у м. Токмак завітає команда Всеукраїнського фестивалю анімації «Равлик-фест». Місцеву молодь запрошують на майстерні зі створення анімації на тему «Захист прав людини».

Всеукраїнський фестиваль анімації “Равлик-фест” - проект Першого Антикафе Бердянська “Час Є!”, який дає можливість кожному та кожній познайомитися з видатними аніматорами країни, навчитись створювати мультфільми та зробити свій власний мультфільм.

Равлик-фест зародився в 2016 році, як серія майстерень для налагодження взаємодії між ВПО та приймаючою стороною і був орієнтований на підлітків, які проживають у Бердянську. Але поступово виріс у всеукраїнський захід. Досі наксрізною темою майстерень є миротворчість.

У проміжках між фестивалями “Равлик-фест” мандрує Україною. Починаючи з 2017 року команда фестивалю відвідала 12 міст та містечок, та провела більше 20 майстерень для бажаючих навчитись створювати анімаційні фільми. Результатом стало відкриття трьох студій анімації, створення більшге 20 анімаційних фільмів на гострі соціальні теми.

Цього ж жовтня майстерні “Равлик-феста” пройдуть у місті Токмак Запорізької області. Це стало можливим завдяки грантовій підтримці “Равлик-феста” з боку європейської ініціативи Meet and Code, яка впроваджується в Україні компанією SAP у партнерстві з ресурсним центром ГУРТ.

У рамках ініціативи Meet and Code - підтримка заходів, присвячених програмуванню, які відбуваються впродовж Європейського тижня кодування в період з 7 по 22 жовтня 2018 року.

Саме в цей період у місті Токмак відбулеться серія майстер - класів для дітей та молоді віком від 14 до 24 років. Тематика майстерень - права людини та їх захист. Кожен участник або група учасників матимуть нагоду творити власну анімацію на самостійно обрану тему.Планується, що майстерні відвідають 100 учасників та буде створено 15 анімацій.

Майстерні будуть проводити: директорка та тренерка фестивалю - Алла Мельничук, кураторка заходів у місті Токмак та тренерка  - Криворучко Наталя, тренер та технічний керівник - Олександр Манджула, фото-кореспондент та тренер - Олександр Пилипенко. До організації фестивалю долучилися громадські організації “Пролісок-Бердянськ” та “Інститут Суспільних Ініцатив”, виконавчий комітет Токмацької міської ради та особисто міський голова - Ігор Котелевський.

Отже, заходи будуть відбуватися за адресою: Запорізька область, місто Токмак, приміщення Дитячої бібліотеки.

Дати проведення та час: 12 жовтня - о 13.00; 20 жовтня - о 9.00 та о 14.00.

Презентація робіт, закриття фестивалю та вручення Сертифікатів - 21 жовтня - о 13.00.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.