bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Рівненщині стартує Мандрівний Docudays UA
19.11.2018

З показу фільму «Вихідний» розпочне свою подорож Рівненщиною 15-ий Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Його покажуть одразу після прес-конференції з приводу старту цьогорічного кінофестивалю в області, яка відбудеться у вівторок, 20 листопада, в Рівному.

У фільмі «Вихідний» йдеться про події в південному українському місті, де люди вийшли відзначити важливе державне свято. Старі та нові символи, пошук ідентичності та можливість порозуміння між людьми, які, хоч і живуть на сусідніх вулицях, проте стають все далі й далі одне від одного… «Вихідний» – це портрет міста і, водночас, людей, які в ньому живуть. Це фільм про пошук ідентичності на тлі нової війни й тектонічних змін у країні і, як наслідок, у свідомості людей. Чи можна й далі жити, застрягши однією ногою в радянському минулому, а іншою – крокуючи в Європу?

До слова, ця стрічка здобула перше місце в міжнародній конкурсній програмі документального кіно на ІІІ-ому Рівненському міжнародному кінофестивалі «Місто Мрії», який відбувався Рівному 25-29 вересня 2018.

Мандрівний Docudays UА є традиційним продовженням Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UА, який щороку відбувається в Києві навесні. А вже з жовтня найкращі фільми фестивалю можуть переглядати мешканці 22 областей України, в тому числі Рівненської.

Детальніше про те, які стрічки демонструватимуться цьогоріч та які інші заходи проводитимуть у рамках фестивалю розповідатимуть його організатори і партнери.

Регіональним координатором 15-ого Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA є РОГО «Комітет виборців України».

Партнери: Рівненська обласна бібліотека для молоді, Головне територіальне управління юстиції в Рівненській області, Рівненський осередок Федерації Дебатів України, Платформа взаємодій «Простір», ГО «Екоклуб», Регіональний координатор із зв’язків з громадськістю Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Прес-конференція розпочнеться о 14:00 в приміщенні Платформи взаємодій «Простір» за адресою: м. Рівне, вул. Соборна 11, аудиторія №162 (головний корпус НУВГП). Показ фільму відбудеться одразу після неї.

Запрошуємо всіх зацікавлених на презентацію та перегляд фільму. Вхід – вільний.

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить за підтримки Посольства Швеції в Україні, Посольства США в Україні та програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою в Україні в партнерстві з EUNIC – Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу.

Контакти

  • http://cvu.com.ua/cat/kontakti

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.