bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як знизити рівень насильства серед підлітків в зоні конфлікту?
30.11.2018

Смарт-вечірки на тему профілактики насильства серед учнівської молоді проведуть в містах та селищах на підконтрольній уряду України території Донецької області наступного тижня в рамках кампанії «16 днів активізму проти ґендерно обумовленого насильства».

Під час кожного заходу підлітки в інтерактивній формі квесту пройдуть 5 інформаційних станцій, де кваліфіковані фасилітатори розкажуть про проблеми насильства, шляхи запобігання та подолання його наслідків, а також про систему перенаправлення через непрямий підхід (це може статися з твоїм другом/подругою).

Заходи організовані Благодійним фондом «Усмішка дитини» за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Цього тижня одна зі смарт вечірок вже відбулася у смт Луганське Донецької області. Наступного тижня подібні заходи плануються: 3.12 – с. Залізне; 4.12 – смт Новгородське; 5.12 – смт Миронівський; 6.12 – Торецьк; 7.12 – Світлодарськ.

Минулого року такий захід вже проводився в Донецькій області, в ньому взяли участь близько 200 учнів.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я щорічно сексуальному насильству піддається 105 мільйонів дівчаток і 78 мільйонів хлопчиків. В Україні згідно з дослідженням Центру соціальних експертиз Інституту соціології серед підлітків 14-18 років кожна 3-я дівчинка і кожен 7-й хлопчик стали жертвами сексуального насильства.  У країні, де відбувається військовий конфлікт,  значно підвищується рівень насильства і деморалізації. Підлітки знаходяться в групі ризику: вони можуть як ставати жертвами насильства, так і виявитися в позиції агресора.

На жаль, проблема насильства щодо дітей та підлітків (дівчат та хлопців) практично замовчується і на державному рівні, і в засобах масової інформації, і при розробці соціальних програм. Про неї особливо не говорять або не знають ні фахівці, що працюють безпосередньо з дітьми та підлітками, ні батьки (опікуни). Крім того, недостатньо чітко налагоджені зв’язки між різними відомствами та установами, фахівці яких працюють над проблемою сексуального насильства щодо дітей.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.