bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дискусія: «Подвійне громадянство: загроза, реальність чи вимушена необхідність?»
06.12.2018

 

Міжнародний центр перспективних досліджень ініціює експертні дискусії щодо проблеми подвійного громадянства та запрошує фахівців доєднатись до обговорення.

Дата:11 грудня 2018 р.

Час: 10.00 -11.00

Місце: ІА «Укрінформ», вул. Богдана Хмельницького 8/16

Контекст заходу:

Протягом останніх років в українському суспільстві загострилася дискусія щодо наявності у громадян двох, або і більше громадянств іноземних держав. Особливо емоційними такі дискусії стали на тлі агресії Російської Федерації та погіршення відносин з західними сусідами України.

Скандал з видачею угорських паспортів українським громадянам в Береговому спровокував чергову хвилю обговорень з приводу того, яким чином держава має регулювати дане питання та як нівелювати загрози від наявності громадянства інших країн.

Заяви про те, що суспільство потребує фахової дискусії щодо питання подвійного громадянства, вже навіть лунають від українських високопосадовців.

Очевидно, що проблема роздачі паспортів та наявність другого чи подвійного громадянства є більш глибокою, суперечливою та складною, ніж це здається на перший погляд, а інститут громадянства має достатньо тривалу історію та широку й різноманітну міжнародну практику.

Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД), усвідомлюючи виклики,  що виникли перед Україною внаслідок виїзду великої кількості її громадян за кордон та набуття значною кількістю громадян України угорського, румунського та інших громадянств, ініціює експертні дискусії з даного питання та запрошує фахівців доєднатись до обговорення.

Питання до обговорення:

  • Інститут громадянства в сучасному світі
  • Міжнародна практика регулювання питання подвійного громадянства
  • Особливості українського законодавства щодо питань громадянства
  • «Лібералізація» українського законодавства щодо громадянства: за і проти

До участі в експертній дискусії запрошуються: представники органів державної влади України, експерти, представники аналітичних центрів, ділових кіл, громадських організацій тощо.

Реєстрація учасників: для участі в експертній дискусії просимо зареєструватися за електронною поштою: [email protected]

Реєстрація представників ЗМІ: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.