bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Мелітополі проведуть Партисипативний фестиваль культурного розмаїття
23.09.2019

Із 28 по 30 вересня у Мелітополі відбудеться Партисипативний фестиваль культурного розмаїття, на якому будуть представлені кращі українські практики добросусідства та ініціативи, що розвивають культурне розмаїття.

На гостей фестивалю чекає серія обговорень про культурний потенціал Мелітополя. За допомогою мистецьких практик та інструментів неформальної освіти мешканці та гості міста дослідять, які практики добросусідства успішно використовуються у місті, які етнічні та національні групи проживають у ньому, як вони взаємодіють між собою. А також, чи всі групи мають рівні можливості та чи існують упередження щодо окремих із них. У цьому їм допоможуть експерти у темі міжкультурного діалогу, активісти та культурні менеджери з Київської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської та Полтавської областей.

Програма фестивалю

28 вересня

Локація: Площа Перемоги

15:00 — Знайомство з командою активістів із різних куточків України. Презентація їхніх інтеркультурних проєктів у межах програм “Український букет народів” та “Амбасадори розмаїття у Прикарпатті”

16:00 — Жива бібліотека із представниками різних етнічних та національних спільнот

17:00 — Перформанс “Розмаїття без кордонів та упереджень”

17:30 — Мирна хода на підтримку міжкультурного діалогу та добросусідства в Україні

29 вересня

Локація: Мелітопольський краєзнавчий музей

13:00 — Презентація та обговорення інтеркультурних путівників Мелітополем, Дрогобичем, Кременчуком та Лисичанськом

30 вересня

Локація: Мелітопольський державний педагогічний університет

9:30 — Панельна дискусія “Як сплести інтеркультурну Україну” за участі експертів із міжкультурного діалогу та студентської молоді.

Партисипативний фестиваль культурного розмаїття відбудеться в межах  проекту “Український Букет Народів”, що має на меті створення інтеркультурних путівників нашою країною із залученням громадян різного соціального та етнічного походження. Його реалізує Молодіжна організація “СТАН” за підтримки Українського культурного фонду. Проект здійснюється у 4 громадах Запорізької, Луганської, Полтавської та Львівської областей. Співорганізаторами проекту у цих громадах є Громадська організація “Молодіжна агенція з адвокації ромської культури “АРКА”, Громадська організація “Арекет”, Громадська організація “Культурний ді@лог”, Благодійна організація “Благодійний Фонд “MLT Museum PLUS”, Комунальний заклад “Лисичанський міський Палац культури”, Громадська організація “Кримська проектно-освітня платформа Q-hub”.

Візит громадських активістів та культурних менеджерів до Мелітополя став можливий завдяки проекту “Амбасадори розмаїття у Прикарпатті”, який реалізує СТАН \ STAN art group за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.