bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Простір пам’яті: сучасна українська документалістика
23.09.2019

Програма сучасної української кінодокументалістики відбуватиметься у трьох кінотеатрах Києва паралельно.

Програма сучасної української кінодокументалістики відбуватиметься у трьох кінотеатрах Києва паралельно (вхід вільний за попередньої реєстрації, кількість місць обмежена):

  • Центр сімейного дозвілля Телепорт 360 (Київ, пр. Академіка Глушкова, 1, ВДНГ, 10 павільйон) 28-29 вересня;
  • Кінотеатр «Братислава» (вул. Олександра Архипенка, 5) лише 28 вересня;
  • Кінотеатр «Факел» (проспект Миколи Бажана, 3А) 28-29 вересня.

Візуальна фіксація створює простір нашої пам’яті. Зобразити щось — це спосіб його запам’ятати, найбільш достовірний із відомих. Це образ, який породжує безліч супутніх образів – тих, що залишились за кадром, або й не існували зовсім.

Що для нас історія? Та історія, яка промовляє, спонукає, живе? Перш за все, це пам’ять — здатність відтворювати пережите, особливий модус існування не тут і не зараз, а в уявному часопросторі минулого. Водночас простір — він збурює у нас спогади, змушує ставити запитання і шукати на них відповіді. Кожен простір не існує сам по собі, він вимагає (перед)історії.

Документальна кінопрограма «Фестивалю живих історій» складається з фільмів українських режисерів. Упродовж двох днів будемо дивитись, думати і говорити про видиме, але неочевидне. 

День 1. «Застиглий простір» включатиме фільми, присвячені взаємодії людини і місця, розгортанню просторових перспектив у історичній нерозривності їхнього існування.

День 2. «Закарбований час» включатиме фільми, що спонукають подумати про часовий вимір людського існування, пошук власних координат через практики пам’яті.

Реєстрація на кінопрограму за посиланням.

Кінопокази відбуватимуться у межах Фестивалю живих історій, на який можна зареєструватися тут.

Фестиваль живих історій реалізує Інша Освіта в партнерстві зі спілкою MitOst e.V. та громадською організацією Центр студій політики «Центр студій політики пам’яті та публічної історії «Мнемоніка» за фінансової підтримки Українського культурного фонду, Представництва Фонду ім. Г. Бьолля в Україні, Auswärtiges Amt та Robert Bosch Stiftung.

Контакти

  • https://www.facebook.com/events/425836258124320/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.