bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація збірки «Урбанізм і Фемінізм» у Львові
26.09.2019

Збірка «Урбанізм і Фемінізм» відправляється у міні-тур, тому зустрічайте її 10 жовтня у Львові в Центрі міської історії!

Тексти, зібрані у книжці, дають особливу перспективу бачення обширу міста, оскільки тут наявні точки зору дослідни/-ць, які представляють різні царини гуманітарного знання. Використання інструментарію сучасних ґендерних та урбаністичних студій дає змогу висвітлити несподівані ракурси побутування чоловіків та жінок у публічному просторі і водночас специфіку облаштування самого цього простору. Йдеться і про проєктування міст та помешкань, і про досвід міського життя, і, з іншого боку, про репрезентацію цього досвіду в літературі.

До цієї збірки включено статті дослідників і дослідниць, що представляють два концептуальних «крила» погляду на місто та його простори («Феміністичний урбанізм» і «Урбаністичний фемінізм» — урбаністичні й літературні студії), але об’єднані спільним ракурсом ґендерно-сенситивної оптики.

Презентуватиме збірку одна з її упорядниць:

Світлана Шліпченко — кандидатка філософських наук, за фахом — архітекторка; керівниця Центру урбаністичних студій, раніше була директоркою наукових і освітніх програм ЦУС при НаУКМА (2015–2018); викладачка Харківської Школи Архітектури; старша наукова співробітниця Інституту філософії НАН України; членкиня Містобудівної Ради при КМДА.

Вхід на подію вільний за попередньою реєстрацією.

Подія у Facebook

«Урбанізм і Фемінізм» є четвертою збіркою статей у серії «Урбаністичні Студії».

Видання стало можливим завдяки підтримці Представництва Фонду ім. Г. Бьолля в Україні.

Контакти

  • https://www.facebook.com/events/377896973130846/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.