bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація конкурсу «Молодіжна столиця України - 2020» проходить у місті Токмак
09.10.2019

Протягом тижня з 07 по 11 жовтня 2019 року місті Токмак Запорізької області пройдуть презентації національного конкурсу  «Молодіжна столиця України - 2020». 

Ініціаторами національного конкурсу “Молодіжна столиця України - 2020” є Міністерство молоді та спорту України, Національна молодіжна рада України та Український інститут міжнародної політики.

Якщо говорити суто про конкурс, то “Молодіжна столиця України” - щорічний всеукраїнський конкурс з відзначення найкращого міста для проживання та розвитку молоді. Метою конкурсу є узагальнення і поширення кращих європейських та світових практик у сфері молоджіної політики, обмін досвідом молодих людей із різних частин України, проведення тематичних заходів упродовж цілого року задля активного залучення молоді до усіх сфер життя на місцевому і регіональному рівнях.

Цей конкурс стосується найперше розвитку українських міст та розвитку молоді, яка мешкає в цих містах і яка сьогодні реально впливає на зміни в соціальному, політичному, громадському та економічному вимірі, а оснвоною метою конкурсу є активізація спывпраці між молоддю та органами місцевого самоврядування, а також сприяння створенню умов для розвитку молоді в містах України.

На зустріч, що відбулася 08 жовтня 2019 року у приміщенні виконавчого комітету Токмацької міської ради, завітали представники ЗМІ, депутати Токмацької міської ради, активісти, представники громадських організацій, активна шкільна молодь та інші.

Слід зазначити, що місто Токмак вже брало участь у цьому конкурсі у 2018 році, заповнивши відповідну форму та отримавши за свою активність Подяку від організаторів.

Звичайно, не слід розраховувати на структурні та інституційні зміни за короткий проміжок часу, які презведуть до того, що невелике місто, до того ж з офіційним статусом депресивної території, отримає почесне звання “Молодіжної столиці України”. Проте це і не означає, що громада, молодь міста не повинна знати про цей конкурс, брати у ньому участь, знайомитися із тими заходами, що проводяться владою міста на території тощо.

До того ж, цього року регіональною координаторкою конкурсу у  Запорізькій області стала радниця міського голови, кандидатка економічних наук, громадська активістка - Криворучко Наталя.

Я дуже щаслива, що мені надана така висока честь і довіра. презентувати національний конкурс “Молодіжна столиця України” у рідній Запорізькій області. Моє прагнення полягає у тому, що я хочу донести інформацію про цей конкурс до кожної молодої людини, кожного активіста, кожного службовця. Я прагну того, щоб ми усі разом, розпочали важкий шлях формування сталої молодіжної політики на місцях. І участь у конкурсі “Молодіжна столиця України” - це той важкий та важливий перший крок” , - каже пані Наталя.

Заходи  з інформування громадськості пройдуть у місті Токмак протягом усього тижня. Тож, долучайтеся!

Контакти

  • Наталя Криворучко

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.