bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Статистика міжнародної міграції в Україні
15.10.2019

Аналітичний центр CEDOS запрошує фахову громадськість на обговорення викликів вдосконалення системи статистики міжнародної міграції. 

У травні - вересні 2019 ми оцінювали поточний стан системи збору, обробки та публікації даних в сфері міжнародної міграції. Ми подивилися на цю систему через призму міжнародних стандартів та вимог Євростату. Під час заходу ми обговоримо результати цієї оцінки, а також рекомендації Державній міграційній службі, Держстату та іншим органам влади. 

На заході попрацюємо над питаннями:

  • Що ми знаємо про іноземних громадян_ок, які проживають в Україні, завдяки даним, які збирає Україна? Покажемо, яких простих речей ми не знаємо через те, що такі дані не збираються в Україні.

  • Чи відповідає статистика в сфері міжнародної міграції міжнародним стандартам? Іншими словами, чи порівнювані українські дані про міжнародну міграцію з даними інших країн? 

  • Яких інституційних та технічних спроможностей збирати, обробляти та публікувати якісні дані в сфері міграції бракує органам влади?  

До обговорення запрошуються представни_ці Державної міграційної служби, Держстату, Державної прикордонної служби, Міністерства закордонних справ, профільних міжнародних та громадських організацій, експерт_ки в сфері міграції та всі зацікавлені особи.

Відвідування вільне, реєстрація за посиланням http://bit.ly/реєстраці_я

Демократія - це, серед іншого, залучення громадськості до прийняття рішень, які її стосуватимуться. Цієї осені аналітичний центр CEDOS проводить низку спеціалізованих обговорень на основі аналітичних розвідок, щоб залучити фахову громадськість до прийняття рішень про державні політики. 

Першим стане обговорення української системи статистики міжнародної міграції. Потім відбудуться:

18 листопада - обговорення української житлової політики за результатами дослідження

28 листопада - обговорення сексуальної освіти в Україні за результатами дослідження

5 грудня - обговорення стратегій розвитку міст

12 грудня - обговорення проблем інтеграції жінок-мігранток в українське суспільство

19 грудня - обговорення індикаторів інтеграції ВПО

Заходи відбудуться в рамках “Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні”, яку виконує міжнародний фонд “Відродження” у партнерстві з Ініціативою відкритого  суспільства для Європи (OSIFE) за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.