bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чому суб’єктна Україна – це критично важливо для людства?
21.10.2019

26 жовтня у Києві вперше проходитиме І Громадянський лекторій на тему «Прогресивна адженда для людства – й українська суб’єктність». 

Абсолютно очевидно, що в глобалізованому світі, де Україна займає принизливе місце напівпериферії, надзвичайно багато рішень про долю нашої держави приймається «великими акторами» без нас і всупереч нам. Щоб розібратися, 26 жовтня у Києві вперше проходитиме І Громадянський лекторій на тему «Прогресивна адженда для людства – й українська суб’єктність». Запрошуємо! Реєструйтесь!

Послідовно, за участі провідних мислителів/ьок і практиків/ес України та зарубіжжя, на різних проектах Студреспубліки досліджується проблематика модернізації України та світу. Як долучитися до експертів/ок й активних українців/ок, які під час Громадянського лекторію дискутуватимуть про те, як зробити Україну суб’єктною у глобальному людстві – далі.

Непростий період, який наразі переживає Україна, особливо потребує громадянського просвітництва – систематичних глибоких діалогів про універсальні громадянські цінності, достойне місце нашої країни в глобальному контексті тощо. Студреспубліка, як відомо, системно займається проблематикою прогресу і модернізації України, Європи і світу.

Справа не лише в тому, щоб пояснювати причини й закономірності, але й прискіпливо вдивлятися в майбутнє, конструюючи його.

Для того, щоб ми були господарями у власній країні і нас поважали за кордоном, щоб увійти до топ-20 найбільш розвинутих держав світу за рівнем життя громадян, а не пасти задніх і бути джерелом усе більш стидних скандалів – необхідно пропрацьовувати питання української суб’єктності.

Громадянські лекторії – важлива ініціатива Студреспубліки, яка збирає активістів/ок, експертів/ок, молодих лідерів/ок і просто небайдужих громадян/ок разом для діалогу про інноваційний розвиток України й особистісну самореалізацію в нових складних умовах, про розвиток людини й універсальні цінності. Формат події – інтенсивний лекторій у режимі презентації проблемних позицій у вигляді експертних доповідей із подальшим змістовним обговоренням.

Для участі у І Громадянському лекторії на тему «Прогресивна адженда для людства – й українська суб’єктність», який пройде 26 жовтня з 10:00 до 19:00 (початок реєстрації о 09:30) у Науковій бібліотеці ім. М.Максимовича Київського національного університету ім. Тараса Шевченка (м. Київ, М «Університет», вул. Володимирська 58) запрошуються філософи/ні, політологи/ні, інші науков(и)ці, дипломат(к)и, журналіст(к)и, громадянські активіст(к)и, студент(к)и тощо. Попередньо потрібно пройти обов’язкову онлайн-реєстраціюКількість місць обмежена!

Питання медіа та партнерства: бренд-менеджерка Віра Андріюк (097) 883 22 26, [email protected]

Партнери: Наукова бібліотека ім. М.Максимовича Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, видавництво «Саміт-книга», Газета прогресивних людей «Нова Республіка».

Умови участі 

Про ІІІ Громадянський лекторій у Києві (2019; свобода слова) 
Про ІV Громадянський лекторій у Полтаві (2019; громадянин, громада і держава)
 

Про ІІ Громадянський лекторій у Києві (2019; інновації та «нова індустріалізація») 
Про ІI Громадянський лекторій у Києві (2018; політика пам’яті) 
Про ІІ Громадянський лекторій у Києві (2018; свобода слова) 
Про І Громадянський лекторій у Києві (2018; інновації та «нова індустріалізація») 
Про І Громадянський лекторій у Києві (2017; політика пам’яті) 
Про ІІI Громадянський лекторій у Полтаві (2017; громадянин, громада і держава) 
Про I Громадянський лекторій у Києві (2017; свобода слова) 
Про ІI Громадянський лекторій у Полтаві (2016; громадянин, громада і держава) 
Про І Громадянський лекторій у Полтаві (2015; громадянин, громада і держава) 

Контакти

  • Питання медіа та партнерства: бренд-менеджерка Віра Андріюк (097) 883 22 26
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.