bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація звіту «Воєнні злочини на Сході України: зібране за 2019–2020 роки»
29.03.2020

Онлайн презентація звіту «Воєнні злочини на Сході України: зібране за 2019–2020 роки» та детального розслідування обстрілу станції «Майорська» 7 вересня 2014 року.

Запрошуємо журналістів та громадських активістів приєднатися до онлайн презентації звіту ГО Truth Hounds: «Воєнні злочини на Сході України: зібране за 2019–2020 роки» та детального розслідування обстрілу станції “Майорська” 7 вересня 2014 року, який поранив сім’ю з п’яти людей.

30 березня о 14:00 Truth Hounds представлять докази воєнних злочинів, зафіксовані документаторами протягом 10 польових місій у 2019-2020 рр. У звіті зібрано докази про скоєння 302 воєнних злочинів, що відбулися за часи війни у 20-ти прифронтових містах, селах і селищах Донбасу. Серед іншого ми зафіксували і описали детальні обставини загибелі 25 цивільних мешканців та поранення ще 58. За 60 днів, що провели документатори Truth Hounds на Донбасі, вони записали свідчення 171 очевидця незаконних обстрілів, насильницьких затримань, тортур та інших порушень законів ведення війни. 

Усі зафіксовані матеріали юристи Truth Hounds передадуть до офісу Прокурора Міжнародного Кримінального суду в Гаазі для демонстрації широкомасштабності скоєння воєнних злочинів на Донбасі та спонукання МКС відкрити офіційне розслідування ситуації по Україні.

Крім того, свідчення та аналіз задокументованих інцидентів Truth Hounds передадуть прокурорам Управління з нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту на Донбасі Офісу Генерального прокурора України для переслідування воєнних злочинців силами національного правосуддя.

Трансляція презентації відбудеться на сторінці ГО Truth Hounds у facebook (https://www.facebook.com/truthhounds/). Свої питання ви можете поставити у коментарях.

Контакти

  • Лілія Короп

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.