bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Право народу на референдум: обговорення законопроекту про всеукраїнський референдум
16.04.2020

Центр політико-правових реформ запрошує представників громадськості з усієї України взяти участь в онлайн-обговоренні законопроекту про всеукраїнський референдум – першого законопроекту у сфері народовладдя та прямої демократії, підготовленого парламентською робочою групою.

Чому це важливо?

Законопроект поки що не внесено на розгляд Верховною Радою України, а це означає, що громадяни мають реальну можливість висловити свою думку з приводу його положень, яка може бути врахована при доопрацюванні законопроекту, і таким чином вплинути на майбутні правила проведення національного референдуму в Україні.

Учасники обговорення

Вітальне слово:

  • Руслан Стефанчук – перший заступник Голови Верховної Ради України

Експерти:

  • Ігор Коліушко – голова правління Центру політико-правових реформ
  • Юлія Кириченко – керівниця проектів з конституційного права Центру політико-правових реформ, членкиня робочої групи з розробки проектів законів з питань народовладдя
  • Олександр Марусяк – експерт Центру політико-правових реформ
  • Денис Гартвіг – експерт Центру політико-правових реформ

У заходах також візьмуть участь інші члени робочої групи, яка розробляла законопроект про всеукраїнський референдум, і фахівці-конституціоналісти.

Як узяти участь?

Обговорення відбудуться онлайн 22 та 30 квітня, для участі просимо зареєструватися. Кількість осіб, які зможуть долучилися до трансляції, – обмежена.

У листі-підтвердженні участі напередодні заходу ми надішлемо посилання на онлайн-трансляцію, а також додаткові матеріали та деталі формату.

22 квітня – запрошуємо до онлайн-обговорення представників Києва, Київської, Чернігівської, Сумської, Полтавської, Харківської, Луганської, Донецької, Полтавської, Дніпропетровської, Запорізької областей. Реєстрація: https://bit.ly/3ejqeJd

30 квітня – запрошуємо до онлайн-обговорення представників Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Волинської, Рівненської, Хмельницької, Тернопільської, Вінницької, Черкаської, Кіровоградської, Одеської, Миколаївської, Херсонської областей, АР Крим. Реєстрація: https://bit.ly/3c8qRn4

Додаткова інформація

Мар’яна Добоні, комунікаційна менеджерка Центру політико-правових реформ: 066-335-82-83, [email protected]

Ці заходи організовані Центром політико-правових реформ за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та британської допомоги від уряду Великої Британії. Будь-які думки, висловлені під час заходу, належать учасникам заходу і не обов’язково відображають погляди IFES, USAID, урядів США або Великої Британії.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.