bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фотомайстерня для молоді Бахмуту
29.06.2020

З 13 по 18 липня 2020 року у Бахмуті відбудеться Фотомайстерня для молоді віком від 14 до 21 року. Учасниці та учасники майстерні отримають базові практичні навички роботи з фотокамерою, навчаться аналізувати та інтерпретувати візуальні зображення і створять фотоесе на тему «Вулиця, на якій я живу». Куратор фотомайстерні у Бахмуті фотограф-документаліст Сергій Коровайний з «The Gate Agency” (Київ).

«У цьому році це вже друге місто, у якому ми проводимо наші Фотомайстрені. У червні ми були у Соледарі, де десять дівчат та хлопців навчалися створювати якісні фотоісторії. Сподіваємось, що у Бахмуті ми зустрінемо не менш здібних студентів, та поповнимо нашу колекцію фотоесе з Донбасу новими роботами» - каже Олена Жерздєва, керівниця проєкту.

Навчання буде тривати протягом 6 днів, з дотриманням усіх правил безпеки.

«Прикро, що сучасні реалії пандемії не дозволяють нам проводити навчання так, як ми це робили у минулому році в Авдіївці, Дружківці, Торецьку та Слов’янську, але ми відносимось до ситуації відповідально, та забезпечуємо заняття усіма засобами захисту: маски, дезінфекція та соціальна дистанція. Частина навчальної сесії буде проходити на свіжому повітрі» - кометує Полухіна Антоніна, координаторка проєкту в Україні.

Фотомайстерня у Бахмуті реалізується у партнерстві з громадською організацією  «Асоціація «Відродження та розвиток» ». Це вже другий тур фотомайстерень від Medialab Donbas. Минулого літа можливість взяти участь у Фотомайстернях отримали більше 40 юнаків та дівчат з Донбасу.

Роботи української молоді виставлялися в усіх містах-учасниках проэкту, а заключна виставка, на якій були представлені 38 фотоісторій, пройшла у жовтні минулого року у Дружківці в бібліотеці імені Лесі Українки.

Ще одну величезну перемогу здобули учасниці фотомайстерень у квітні цього року - на всеукраїнському фестивалі Odesa Photo Days у конкурсі для підлітків Future Photo Days. 90 робіт підлітків з усієї України були подані на конкурс. Для показу на виставці в Одесі журі відібрало 18 фотосерій. Всі п’ять фіналісток Донецької області - випускниці фотомайстерень MediaLab Donbas.

Фотомайстерні і робота над фотоесе дають молоді можливість не тільки навчитися фотографувати та подивитись на своє місто позитивно, але і відкрити для себе нову професію. Так, учасниця фотомайстерні у Слов’янську Мілена Харіна збирається цього року вступати до Києва: «Фотомайстерня допомогла мені остаточно визначитися з вибором професії, тепер я планую стати фотохудожницею-рекламісткою. Впевнена, що набуті знання мені обов’язково допоможуть, як під час вступу, так і у майбутній професії », - говорить Мілена.

Подати заявку на участь можна за посиланням:

https://forms.gle/JYBNX3avWvvPvUVQ9

Проєкт фінансується у рамках Програми Федерального міністерства закордонних справ Німеччини «Розширення співпраці з громадянським суспільством країн Східного партнерства та Росії». Проєкти МедіаЛаб Донбас спрямовані на досягнення однієї з цілей програми: «Зміцнення плюралізму».

МедiаЛаб Донбас — медіа-проєкт Європейської Медіа Ініціативи (Europäische Medien Initiative e. V.), який проходить за підтримки Посольства Німеччини, Генерального консульства Німеччини у Донецьку, Австрійського бюро кооперації у Львові у співпраці з громадською організацією «Нова Дружківка» i Платформою Ініціатив «Теплиця»

Контакти для преси:

Антоніна Полухіна, координаторка проэкту в Україні

Тел.: +380 66 599 55 92

E-mail: [email protected]

Elena Jerzdeva, керівництво проєктом: [email protected]

Інформація про проєкт:

https://de-de.facebook.com/MediaLabDonbass/

www.medialab-donbass.com

Можлива організація телефонних інтерв’ю з організаторами, кураторами та учасниками проєкту

Фотографії у вкладенні

1. Учасники та учасниці фотомайстерень від «МедіаЛаб Донбас» у Соледарі вчаться користуватись дзеркальною камерою, 2020 рік. © Антоніна Полухіна

2. Відкриття виставки з роботами молоді зі Слов’янська в приміщенні платформи ініціатив «Теплиця», 2019 рік © Антоніна Полухіна

3. Практичне заняття на фотомайстерні у Дружківці з Сергієм Коровайним, 2019 рік. © Антоніна Полухіна

4. Практичне заняття з налаштування діафрагми у Соледарі, 2020 рік. © Антоніна Полухіна

5. Сергій Коровайний та учасник Фотомайстерні у Соледарі Єгор Стальчук, 2020 рік. © Антоніна Полухіна

6. Учасники та учасниці Фотомайстерені у торецьку обговорюють теми фотоесе, 2019 рік. © Сергій Коровайний

7. Теоретична частина занять у Соледарі з Сергієм Коровайним, 2020 рік.  © Антоніна Полухіна

8. Практичне завдання з фотографії у Соледарі, 2020 рік. © Антоніна Полухіна

9. Обговорювання тем для фотоесе. Соледар, 2020 рік. © Антоніна Полухіна

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.