bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Що треба вдосконалити в законі «Про доступ…»? Дискусія про зареєстровані законопроекти
02.07.2020

Головною темою заходу стане обговорення основних положень зареєстрованого законопроекту 2381 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері доступу до інформації щодо вдосконалення їх окремих положень».

Відкриватимуть дискусію представники міжнародних інституцій, які працюють у сфері сприяння свободі слова у Україні - Девід Голдберг, консультант Ради Європи (Сполучене Королівство) та Галина Смірнова, керівниця проєкту «Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні».

У дискусії, зокрема, братиме участь авторка законопроекту, народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк, а також  голова Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

Аспект впливу запропонованих законодавчих змін висвітлить Віктор Барвіцький, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному Суді України.

Крім того, медіаексперти проведуть всесторонній аналіз чинного законодавства (медіаюристка Тетяна Олексіюк) та законопроекту як загалом ( Ірина Кушнір, співзасновниця ГО “Інститут з прав людини”), так і конкретно на предмет доступу до персональних даних (медіаюристка Христина Буртник), зміни обсягу повноважень органів нагляду та контролю (Віта Володовська, ГО “Лабораторія цифрової безпеки”), а також аспекту адміністративних правопорушень, пов’язаних з наданням права доступу до публічної інформації (медіаюристка, голова Комітету НААУ з медіа і рекламного права Людмила Опришко).

Детальну програму заходу можна переглянути за посиланням.

Круглий стіл триватиме дві години – з 11-00 до 13-00, і відбуватиметься онлайн, через платформу Zoom.

Щоб долучитись до заходу – потрібно зареєструватись. Реєстрація триває до 19-00 6 липня 2020 року.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.