bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Перший в Україні Фестиваль Street Law «Fin $kills»
16.07.2020

21 - 23 липня відбудеться перший в Україні онлайн-Фестиваль Street Law “Fin $kills”, присвячений темі захисту прав споживачів фінансових послуг та фінансовій грамотності.

До участі запрошуємо:
- учнів та учителів навчальних закладів;
- студентів та викладачів вищих навчальних закладів;
- студентів та кураторів юридичних клінік України;
- усіх бажаючих, хто хоче дізнатися більше про власні права у сфері фінансових послуг.

Дедлайн реєстрації: 23:59 год 19 липня 2020 року

Під час Фестивалю будуть представлені роботи фіналістів - представників юридичних клінік України, які взяли участь у конкурсі з розробки правопросвітніх матеріалів. Конкурс присвячений темі захисту прав споживачів фінансових послуг та фінансовій грамотності.
Учасники подали роботи у трьох номінаціях:
1. Інтерактивний урок за методикою Street Law (обов’язкова категорія конкурсу)
2. Графічна правопросвіта (інфографіки, буклети, плакати, тощо)
3. Правопросвітній відеосюжет (художній або анімаційний)
 

Окрім ознайомлення з конкурсними роботами, учасники Фестивалю зможуть прослухати сесії від національних та іноземних спікерів та тренерів з Польщі, Грузії, Сполучених Штатів Америки, а також – переглянути захоплюючі документальні кінострічки про права людини із колекції кіноклубів Docudays UA.

Конкурсантів оцінюватиме професійне журі з представників Асоціації юридичних клінік та партнерських інституцій. Проте, учасники також зможуть голосувати за роботи, які їм сподобаються найбільше і номінувати команди на приз глядацьких симпатій.

Власне – про призи:

Ми підготували переможцями грошові нагороди, а також стильні та корисні призи, сувеніри, які зможуть отримати не лише призери, але й інші учасники.

Окрім того, ще до початку Фестивалю та під час заходу ми оголосимо кілька цікавих конкурсів, у яких зможуть взяти участь усі бажаючі і також позмагатися за круті подарунки.

Вже зовсім скоро ми розкажемо детальніше про кожну з номінацій, презентуємо наше журі та спікерів, розповімо про заплановані конкурси та заходи, а головне – розмістимо роботи на лендингу Фестивалю.

Фестиваль є також частиною заходів Програми Асоціації «Інтерактивна правова просвіта Street Law» у межах Української Школи практичних знань з питань доступу до правосуддя, співзасновницею якої є Асоціація юридичних клінік України.

Зареєструватися до участі у Фестивалі можна за посиланням –  https://forms.gle/a9czz2E6EgWiiEHV6 до 19 липня включно. Також, для окремих сесій заходу та участі в кінопоказах потрібно буде пройти окрему реєстрацію.

Довідково:

Street Law (Стріт Ло, Практичне право) – це підхід до викладання права простою та зрозумілою мовою за допомогою використання інтерактивних методик та інструментів. Як правило, цільовою аудиторією програм Street Law є школярі. Програма вперше представлена на початку 70-их років 20 ст. у Сполучених Штатах Америки, проте в Україні юридичні клініки проводять заняття зі Street Law вже більше 20-ти років. Напрям Street Law визначений одним із ключових та закріплений у Стандартах діяльності юридичних клінік України.

Фестиваль став можливим завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку в рамках гранта, наданого Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору».

Інформаційними партнерами заходу є: Кіноклуби медіапросвіти населення з прав людини Docudays UA, науково-популярний журнал Куншт, Освітній дім прав людини в Чернігові та Програма «Школа – територія прав людини», БО Восток SOS, БО «Українська фундація правової допомоги», Простір «Pro Bono» та Координаційний центр з надання безоплатної правової допомоги.

Контакти

  • Катерина Дацко
  • координаторка Фестивалю «Fin $kills» тел.: 067 27 18 182 e-mail: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.