bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс плакатів, присвячений громадянській освіті «Мистецтво жити разом»
29.07.2020

Тема конкурсу – мистецтво жити разом, розуміти та підтримувати один одного.

Ціль – примирення та порозуміння людей, спільнот і систем на основі гуманістичних цінностей, мультикультуралізму та прав людини.

Завдання конкурсу – пробудити активну громадянську позицію в людях, які проживають в країнах Східного партнерства Європейського Союзу, мотивувати їх бути відповідальними, толерантними, готовими до розуміння різних спільнот і соціальних цінностей.

Етапи конкурсу:

  1. Відбірковий (до 31 липня 2020 р.). Для участі  у відбірковому турі просимо заповнити Гугл Форму та відправити макет постера на пошту [email protected]. На цьому етапі відбувається реєстрація учасників і перевірка робіт на відповідність вимогам.
  2. За результатами роботи журі визначатимуть переможців 1 туру (до 15 серпня 2020 р.);
  3. Оголошення переможців півфіналу – 25 серпня 2020 р.
  4. Переможці 2 туру (3 фіналісти) визначаються журі конкурсу та (1 фіналіст) за результатами інтернет-голосування (на сторінці Тижня громадянської освіти ЕЕ NCE http://eence.eu).
  5. Оголошення переможців фінального етапу – 1 вересня 2020 р.
  6. Нагородження переможців відбуватиметься на Міжнародному тижні громадянської освіти – 5-11 жовтня 2020 р.

Теми плакатів можуть розкривати такі напрями:

1. Відповідальність у період кризи та епідемій (громадянська відповідальність в умовах карантинних та інших обмежень, пов’язаних з небезпекою для життя людей).

2. Гендерна рівність (формування поваги до особистості незалежно від статі, гендерної та сексуальної ідентичності; усунення обмежень і дискримінації на основі гендерних відмінностей).

3. Етнічна рівність (повага до особистості незалежно від національної та культурної приналежності, прояви національних культур, які не суперечать цінностям сучасного суспільства; уникнення дискримінації за фізичними, мовними і світоглядними ознаками певних націй, за ознакою громадянства).

4. Свобода світоглядів (запобігання світоглядним конфліктам на грунті релігійних, політичних та інших розбіжностей, наприклад, між людьми різних поколінь і різного життєвого досвіду).

 

5. Разом (розуміння та прийняття людей з різними поглядами, різним станом здоров’я (фізичним і психічним), людей з особливими потребами, представників різних вікових груп, місцем проживання, соціальним статусом та ін.).

6. Мистецтво розуміти (способи знайти порозуміння, налагодити спілкування, підтримати, допомогти тим, хто живе поруч з нами, зробити спільне проживання комфортним, екологічним, таким, що сприяє розвитку суспільства та кожного з його представників).

7. Права людини (повага до прав і свобод людини, таких, як право на життя і свободу, свобода від рабства і тортур, свобода думок і їх вільне вираження, право на працю і освіту та багато інших).

8. Інші теми, що розкривають різні цінності громадянської освіти (різною мірою розкриваються такі цінності, як людська гідність, відповідальність, толерантність і демократія. Крім того, національнітрадиції і патріотизм часто розглядаються як важливі цінності, яким слід навчати).

Вимоги до кандидатів:

• У конкурсі можуть брати участь усі, хто зацікавлений у цьому конкурсі, як професійні художники, так і початківці, і навіть аматори.
• Учасники можуть представляти країни Східного партнерства (Азербайджан, Вірменію, Білорусь, Грузію, Молдову, Україну) або можуть бути представниками інших країн, якщо їх роботи розкривають теми громадянської освіти у Східній Європі.
• Учасникам має бути не менше 14 років.
• Участь може бути як індивідуальною, так і груповою.
• Кожен учасник може подати на конкурс не більше двох робіт (три роботи можуть бути подані, в тому випадку, якщо вони складають триптих.)

Порядок визначення переможців

Роботи, прийняті до конкурсу, оцінюються міжнародним журі шляхом інтернет-голосування. При відборі робіт до фіналу конкурсу будуть враховані так само результати он-лайн голосування в соціальних мережах (на сторінці Міжнародного тижня громадянської освіти ЕЕNCE).

Роботи переможців півфіналу (20 кращих плакатів) будуть

• надруковані та показані на виставках в країнах-учасницях EENCE;
• опубліковані в каталозі конкурсу, а також представлені на сторінках соціальних мереж EENCE (з обов’язковим зазначенням авторства);
• представлені на молодіжному фестивалі соціальної реклами «Інший погляд» (Україна, м. Одеса, 9-11 жовтня 2020 р.);
• експоновані в країнах Східного партнерства, Європи та Росії на Міжнародному тижні громадянської освіти 5-11 жовтня 2020 р. 

Переможці у фіналі конкурсу (4 кращих плаката) отримають:

• диплом про перемогу в Міжнародному конкурсі «The Art of Living Together»;
• друкований екземпляр каталогу кращих робіт;
• цінний приз від організаторів (підписка на Netflix / оплата розширеного сховища аккаунта даних на 1 рік / пакет антивірусних програм для різних пристроїв / графічний планшет).

Кожна конкурсна робота оцінюється за наступними критеріями:

• відповідність роботи заданій темі;
• глибина розкриття змісту теми;
• професіоналізм рішення;
• точність і зрозумілість мови і стилю викладу теми;
• креативність (новизна ідеї, оригінальність) конкурсної роботи;
• соціальна значимість, актуальність і мотивація до дії;
• візуальна реалізація ідеї. 

Використання конкурсних робіт

Роботи учасників Конкурсу можуть бути використані з метою популяризації ідей громадянської освіти. Організатори

Конкурсу залишають за собою право: використовувати конкурсні роботи в некомерційних цілях і без виплати грошової винагороди автору (авторському колективу), але з обов’язковим зазначенням імені автора (співавторів). Організатори конкурсу залишають за собою право додавати логотип Міжнародного тижня громадянської освіти на конкурсні плакати. 

У разі пред’явлення вимог, претензій і позовів третіх осіб, в тому числі правовласників авторських і суміжних правна надану роботу, учасник зобов’язується вирішувати їх від свого імені і за свій рахунок.

Вимоги до творів:

• відповідність однієї з перерахованих вище тем або інші теми, які розкривають суть громадянської освіти;
• не допускаютьсяроботи, які містять політичну або комерційну рекламу, порушують авторське право (використання чужих матеріалів) або містять інформацію в будь-якій формі, що принижує гідність людини або групи осіб;
• плакат повинен мати назву;
• приймаються тільки авторські роботи конкурсанта;
• до кожної конкурсної роботи має бути додана заявка з макетом роботи невисокої роздільної здатності.

Якщо учасник надає дві різні роботи, для них повинні бути заповнені дві різні форми.

У разі, якщо робота являє собою диптих або триптих, макет повинен бути представлений в одному файлі.

Технічні вимоги до робіт:  

Макет плаката повинен бути представлений в електронному вигляді та надісланий у двох форматах (для електронної презентації та друку) не пізніше 31 липня 2020 р.:

1) У розмірі 210×150 мм, (вертикальний формат), і розширенням 150 dpi у форматі PDF у Гугл Форму.
2) У масштабі 1:1 (розмір плаката 700 × 500 мм, вертикальний формат) і розширенням 300 dpi у форматІ PDF. Якщо файл перевищуєдопустимий розмір, надішліть його на електронну пошту [email protected] за допомогою програми WeTransfer.

Матеріал – довільний, техніка – довільна (фотографія, малюнок, колаж, відскановане або електронне зображення і т.д.).

Роботи, подані на Конкурс, не рецензуються.

КОНТАКТИ:

Якщо ви хочете бути в курсі останніх новин EENCE

і дізнатися більше про діяльність EENCE, приєднуйтесь до нас у Facebook і відвідайте сайт EENCE

З питань, які виникають, можна звертатися на електронну пошту (українською або англійською мовою) [email protected] і за телефоном +380 675422432 (Україна) Римма Миленкова.

Організацію і проведення Конкурсу забезпечує організаційний комітет Тижня громадянської освіти Мережі громадянської освіти країн Східно-європейського партнерства (EENCE) за підтримки Федерального агентства з питань громадянської освіти (Bundeszentrale für politische Bildung) та Міністерства закордонних справ Німеччини.

Контакти

  • +380 675422432 Римма Миленкова

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.