bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Татарбунарах презентують «зелену кімнату» для нетравматичної роботи з неповнолітніми
11.08.2020

У приміщенні Координаційного офісу безпеки в м. Татарбунари 13 серпня 2020 року презентують «зелену кімнату» для нетравматичної роботи з неповнолітніми. 

У приміщенні Координаційного офісу безпеки в м. Татарбунари 13 серпня 2020 року презентують «зелену кімнату» для нетравматичної роботи з неповнолітніми. Презентацію проведуть керівник Координаційного офісу безпеки Леонід Семененко та Татарбунарський міський голова Андрій Глущенко, за участю правоохоронців, представників суду та інших фахівців, а також активних батьків. Також містяни зможуть поспілкуватися з представниками міської влади та особисто мером з питань безпеки в громаді, в тому числі і щодо безпеки дітей.   

Одним з пріоритетів Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2021 року є створення системи правосуддя, дружньої до дитини. Тобто системи, яка відповідає вікові дитини, швидко працює, є дбайливою, адаптованою і спрямованою на задоволення потреб і реалізацію прав дитини. Один з елементів цієї системи – це впровадження підходу «зелених кімнат».

«Зелена кімната» – це сучасна ефективна форма роботи правоохоронних органів з дітьми, які стали жертвами або свідками злочину. Технічно «зелена кімната» складається з двох суміжних кімнат: 1) терапевтичного простору, в якому працює спеціаліст, – працівник органів внутрішніх справ, психолог, фахівець із педіатрії, дитячої гінекології, психіатрії, педагогіки тощо безпосередньо з дитиною; 2) робоче приміщення для працівників поліції та залучених спеціалістів, у якому відбувається спостереження за поведінкою дітей (кімната для спостереження).

Основна мета проведення опитування в такій кімнаті - зменшення повторної травматизації дитини у процесі опитування як завдяки спеціальним методикам та комфортній атмосфері, так і завдяки технічному оснащенню, яке дозволяє вести відеозапис допиту і в подальшому використовувати цей відеозапис для ведення слідства без проведення повторних допитів.

Учасниками презентації стануть фахівці, які дотичні до сфери правосуддя щодо дітей, зокрема судді та працівники суду, адвокати, прокурори, слідчі, поліцейські, працівники ювенальної превенції та пробації, соціальні працівники, психологи, представники батьківських комітетів, громадські активісти. Під час презентації також буде підписано багатосторонній Меморандум про створення на базі Координаційного офісу безпеки «зеленої кімнати» для нетравматичної роботи з неповнолітніми.

Нагадаємо, протягом 14 та 15 липня 2020 року в м. Татарбунари представники адвокатури, пробації, суду, поліції, міської ради, системи безоплатної правової допомоги, соціальних служб та громадські активісти вивчали особливості правосуддя, дружнього до дітей. За результатами дводенного тренінгу «Як створити в громаді дружнє до дітей правосуддя?» було попередньо узгоджено місцевий протокол взаємодії, роботу мультидисциплінарної команди для роботи з дітьми, а також відкриття на базі Координаційного офісу безпеки «зеленої кімнати» для нетравматичної роботи з неповнолітніми. 

Захід проводиться в рамках діяльності Координаційного офісу безпеки в м. Татарбунари, яка впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» за фінансової підтримки Європейського Союзу через International Alert у партнерстві з Thomson Media.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.