bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відкрито прийом заявок на Карту благодійності України!
03.09.2020

1 вересня, стартував прийом заявок на цьогорічну Карту благодійності

База Карти оновлюється щороку після відбору заявок. Заявка – це пакет документів, які представник БО завантажує в особистому кабінеті на порталі ufb.org.ua. Як і раніше, фонди надсилатимуть заявки, але тепер буде відсутня конкурсна складова. Ми більше не будемо рейтингувати та обирати «найкращих». 

Критерії розміщення БО на Карті:

  • Бажання бути частиною спільноти прозорих фондів
  • Готовність оприлюднювати річні податкові звіти
  • Ведення профілю БО на Карті 1.0

На цій карті уже присутні майже 100 фондів, яким може довіряти кожен українець.

Як потрапити на Карту благодійності:

  1. Заповнити основну інформацію про організацію
  2. Надати фінансову та загальну інформацію
  3. Підписати роздруковану анкету, поставити печатку організації, відсканувати та завантажити
  4. Завантажити свідоцтво про реєстрацію та звіт про використання доходів за 2019 рік
  5. Натиснути кнопку «Фіналізувати рік»

Лише п’ять простих кроків, і ваш фонд на національній Карті благодійності України!

Подавайте заявку і приєднуйтеся до спільноти прозорих благодійників на єдиній Карті благодійності https://rating.ufb.org.ua/rating/blago-map

Для нашої організації бути на Карті благодійності – велика честь і, водночас, відповідальність та можливості. Таким чином ми звітуємо про прозору, підзвітну та відповідальну діяльність організації, розповідаємо про свої найбільші проєкти. Завдячуючи Карті благодійності донори двічі знаходили нас і пропонували спільні проєкти, а волонтери пропонують свої послуги”, – розповіла Алла Новікова, голова правління Фонду громади Березані.

Ще однією нашою перевагою, завдячуючи Карті, є більша довіра донорів. У наших звітах, листах – проханнях до місцевого бізнесу та грантових заявках ми також посилаємось на інтерактивну Карту благодійних фондів та організацій і це ще одна можливість підтримки наших проєктів!”

Карта благодійності 2020: еволюція Національного рейтингу благодійників

Український форум благодійників (УФБ) з 2013 року проводить щорічне рейтингування українських благодійних організацій. Проект до 2020 року мав назву «Національний рейтинг благодійників» (Рейтинг) і був відомий у середовищі вітчизняних ОГС. 

Мета Рейтингу полягала у створенні спільноти прозорих та відповідальних благодійників. Результат такого щорічного рейтингування – єдина в Україні Карта благодійності, на якій зібрані усі фонди, що подали річну фінансову звітність та інші документи. Таким чином УФБ вже п’ятий рік поспіль підтримує найширшу базу прозорих благодійних організацій, аби кожен мав доступ до інформації про українських благодійників.

Організації, які планували з нами партнерство, спершу перевіряли існування нашої організації на Карті благодійності. Це запорука надійності партнера”, – розповіла Юлія Леванда, керівник проектів ХОБФ “Соціальна служба допомоги”.

Під час круглих столів Єдиної Соціальної Мережі Харкова ми завжди пропонуємо іншим БО долучатися до Карти та використовувати її для пошуку партнерів”.

У 2020 році Дирекція УФБ прийняла рішення трансформувати цей проєкт. Відтепер Національний рейтинг благодійників більше проводитись не буде. Рейтинг еволюціонував у окремий проєкт “Карта благодійності”. 

Наразі це пілотний проєкт. Дирекція прийняла таке рішення після глибокого опрацювання з учасниками УФБ. Ми провели голосування, проаналізували та обговорили його результати. Вони показали, що більшість підтримує трансформацію проєкту “Національний рейтинг благодійників”.

Ми знайшли вас на Карті УФБ”, – так нам дуже часто кажуть люди, які звертаються за допомогою в наш фонд”Давид Джалагонія, директор Helpgroup розповідає, чому підтримує присутність його організації на Карті благодійності.

 “Це зручний ресурс. Ми завжди наводимо приклад Карти як інформативного порталу БО, які працюють прозоро. Нашим партнерам чи отримувачам допомоги радимо шукати фонди у їх регіоні саме на Карті, аргументуючи тим, що кожний фонд на цій Карті точно підзвітний”.

У 2020 ми прийшли до висновку, що конкурсна складова Рейтингу більше не працює.

За усі ці роки ми разом з кожним учасником намалювали дуже об’ємну, живу і справжню картину українського сектору благодійності. Це фонди, які реально працюють, не на папері, існують не в звітах політиків і не на сайтах-одноденках. Це реальні фонди, великі і малі, з реальними людьми, які там будують кар’єру, знаходять друзів, розвивають партнерства, віддають себе без залишку спільній меті.

Також на цій картині якій є і ряд фондів, які стабільно перемагають щороку. Перемагають вони не тому, що кращі, а інші – гірші. А тому, що вони зріліші, більші, розвиненіші, мають більше фінансування. Разом з Наглядовою радою та іншими партнерами УФБ створили спільноту прозорих, надійних, активних та відповідальних фондів.

Для нас було честю робити таке свято благодійності щороку. Але тепер більше нема сенсу змагатися. 

В перші тижні карантину, коли з’явилося багато виробників кризових груп товарів (маски, антисептики та ін.), до мене звернулися 4 чи 5 представників таких бізнесів із пропозицією придбати ці товари зі знижкою.

 І саме від цих людей я отримала відгук, що Карта благодійності – це єдина база, з реальними, живими благодійними організаціями. Куди можна подзвонити за існуючим номером і поговорити з живою людиною, з реальним працівником фонду” – таку історію нам розповіла Ольга Шелест, директорка БФ “Даруємо радість”

Після цього я писала у наш чат у Фейсбук про ці історії. Бо це реальний зворотний зв’язок. Дякую вам за вашу активність і роботу.

Другий приклад: люди, які просять благодійну допомогу на операції, або сім’ї, що опинилися у скрутних життєвих обставинах. Це люди зі всієї України. Вони на Карті знаходять контакти, іноді ми отримуємо 1-2 дзвінки на день”.

Як знайти потрібний фонд на Карті?

Ви можете відфільтрувати усю базу фондів за:

  • розміром фонду
  • регіоном роботи
  • сферою допомоги
  • отримувачами допомоги

Ті, хто були увесь цей час з нами – вже найкращі. Найбільш прозорі і відповідальні. Це і була наша ціль: згуртована спільнота прозорих фондів, і сектор, якому можна довіряти. Ціль досягнута!

Подавайте заявку і приєднуйтеся до спільноти прозорих благодійників на єдиній Карті благодійності https://rating.ufb.org.ua/rating/blago-map

Контакти

  • https://ufb.org.ua/vidkryto-pryjom-zayavok-na-kartu-blagodijnosti-ukrayiny/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.