bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Open-call від Budapest Hotel Art Residency
11.09.2020

Відкрито конкурс для митців на участь у Budapest Hotel Art Residency. Проєкт спрямованийна системну роботу із культурною спадщиною та історичною пам’яттю регіону Драгобрат. Резиденція відбудеться у форматі онлайн.

Відправною точкою є готель «Едельвейс» (перша назва «Будапешт»), збудований у 1939–1942 рр. у селищі Ясіня. Резидентам пропонується створити проєкт, головним завданням якого є взаємодія авторського висловлювання з місцевим контекстом: починаючи від поняття «готелю» як місця, де на якийсь час зупиняються різні люди, та його трансформацій, залежно від історичних змін; і, продовжуючи безпосередньо історією та унікальними архітектурними особливостями готелю «Едельвейс».

Онлайн-резиденція “Готель Будапешт” відбудеться за 3 напрямками:

-       Візуальний:присвячений роботі з темами резиденції через медіуми перформансу, інсталяції, відео, фото, дизайну тощо.

Кураторка: Жанна Кадирова, художниця;

-       Аудіальний: розвиває експериментальні підходи до взаємодії  з середовищем за допомогою роботи зі звуком, подкастів, аудіальної інтервенції, антропології звуку та інших. Куратор: Андрій Савіних, діджей, куратор музичних програм;

-       Кураторський: направлений на роботу з (поза) інституційними просторами, та підготовку фінального виставкового проекту в експериментальному форматі. Кураторка: Жанна Кадирова.

У рамках резиденції буде проведено:

-       ознайомлення та обговорення онлайн-презентації історичного дослідження  готелю учасниками;

-       знайомство та пітчинг проєктів;

-       онлайн-зустрічі з представниками локальної культурної спільноти;

-       рефлексію щодо дослідження: планується, що учасники резиденції не тільки працюватимуть над вивченням локального контексту через свої практики, але також впливатимуть на погляд залучених до проектів спільнот на власну історію та культурну спадщину.

-       роботу з кураторами та (поза)інституційними просторами, що полягатиме в дослідженні кураторських практик в Україні в нових умовах пандемії та підготовці фінального виставкового проєкту в експериментальному форматі - частково онлайн, частково офлайн;

-       консультацію з істориком проєкту;

-       презентацію учасниками мистецьких доробків;

-       більшість взаємодій та заходів програми пройде в форматі онлайн, проте, за бажанням, учасники зможуть провести індивідуальні розвідки та представити, або інсталювати результати роботи у готелі “Едельвейс”.

Етапи проєкту:

Open-call для учасників резиденції - 3- 24 вересня 2020 року

Повідомлення про результат відбору - 26 вересня 2020 року

Онлайн-резиденція - 28 вересня-11 жовтня 2020 року.

Онлайн-презентація здобутків резиденції та проведення круглого столу — 15 жовтня.

Також згодом планується презентація робіт резидентів у готелі “Едельвейс”

До проєкту буде відібрано 12 резидентів з різних сфер мистецтва, що проживають в Україні.

Для участі потрібно надіслати на [email protected]:

-       Коротке творче CV та посилання на попередні проєкти в довільній формі (fb, instagram, website)

-       Опис ідеї проєкту

-       Технічний план реалізації проєкту, включаючи бюджет на матеріали. За бажанням митці можуть відвідати готель особисто, зазначивши подорож в технічному плані. Організатори покривають витрати на реалізацію ідеї у розмірі до 5000 грн.

Підтвердження щодо отримання вашого повідомлення буде надіслано протягом 24 годин. У разі, якщо ви не отримаєте його, надішліть нам ще одного листа.

Дедлайн подачі заявки - 24 вересня 2020 року, 12:00 (за київським часом).

Ознайомитися з усіма деталями Hotel Budapest Art Residency можна на сторінці проєкту в FB: http://surl.li/ffng

Розпочати знайомство з готелем пропонуємо з онлайн-презентації історичного дослідження закладу: https://cutt.ly/Ffvz846 та матеріалів дослідження http://surl.li/fggw.   У ході проєкту фото та відеоматеріали будуть поповнюватися.

Авторські права щодо ідей та робіт зберігатимуться за резидентами. Організатори резиденції залишають за собою право на створення цифрових та друкованих матеріалів, які включатимуть роботи, створені митцями, із зазначенням їхніх імен.

Проєкт реалізується за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

Головний медіа-партнер резиденції - журнал “Культурний тренд”.

Контакти

  • Hotel Budapest Art Residency в FB: http://surl.li/ffng

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.