bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Пресвізит «Робота із вразливими групами населення в умовах коронавірусу. Кращі регіональні практики»
01.10.2020

 

Заявки на участь від представників/ць медіа приймаються від 30 вересня до 9 жовтня 2020 року (до 13:00 за Києвом). 

Міжнародний благодійний фонд “Альянс громадського здоров’я” продовжує серію пресвізитів “Робота із вразливими групами населення в умовах коронавірусу. Кращі регіональні практики”. Цього разу запрошуємо редакторів і журналістів відвідати місто Одеса, де 15-16 жовтня презентуємо найкращі регіональними практики з профілактики та лікування наркозалежності, розглянемо механізми забезпечення доступу до державної та міської програм із профілактики ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та вірусних гепатитів для людей з вразливих груп населення. Також під час дискусійного клубу обговоримо, чому фокус медіа має бути спрямовано на реформування репресивної наркополітики України та декриміналізацію людей, які вживають наркотики. 

Заявки на участь від представників/ць медіа приймаються від 30 вересня до 9 жовтня 2020 року (до 13:00 за Києвом)

https://forms.gle/GZqof11uYjf9eSF99

У 2017 році муніципалітет Одеси, за ініціативи МБФ “Альянс громадського здоров’я” та проєкту “Прискорена відповідь на епідемії ВІЛ/ТБ серед ключових груп у містах Східної Європи та Центральної Азії”, приєднався до глобальної ініціативи The Fast-Track Cities. Цей крок передбачає прискорення процесів у подоланні епідемії ВІЛ/СНІДу у великих містах. https://www.fast-trackcities.org/ 

Для досягнення поставлених цілей “90-90-90” була прийнята і реалізується Міська цільова програма протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу, гепатитам і наркоманії «Прискорена відповідь Одеса». Результатом злагодженої роботи Альянсу, міської влади Одеси, партнерських НУО та ключових груп стало те, що 95% нововиявлених хворих на ВІЛ отримують антиретровірусну терапію (дані першого півріччя 2020 року). 

Крім того, у місті діє програма “Здоров’я”, що передбачає виявлення ВІЛ-інфекції швидкими тестами не тільки в стаціонарах і спеціалізованих медичних закладах, а й у сімейних лікарів. 

У програмі пресвізиту буде обговорено проблеми роботи із вразливими групами населення в умовах коронавірусу. Експерти/ки нададуть оцінку найефективнішим методам профілактики ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та вірусних гепатитів, наркозалежності. У тому числі, громадські організації презентують напрацювання по взаємодії з державними структурами щодо зниження рівня зловживання наркотиками і проблем, пов’язаних із наркоспоживанням. 

У цих питаннях допоможуть розібратися кваліфіковані експерти/ки: МБФ “Альянс громадського здоров’я”, “БФ «Всеукраїнське об’єднання людей з наркозалежністю (ВОЛНА)», БО «Всеукраїнське об’єднання наркозалежних жінок «ВОНА», місцевих НУО, представники/ці місцевої влади, поліції, активісти/ки. Модераторкою заходу стане журналістка видання “Новое время” Олександра Горчинська.

Участь у пресвізиті безкоштовна! Щоб стати учасником/цею заходу, необхідно зареєструватися за посиланням до 13:00 9 жовтня (п’ятниця). Кількість місць обмежена! https://forms.gle/GZqof11uYjf9eSF99 Організатори підтвердять вашу участь завчасно та відшкодують витрати на проїзд. 

Всі охочі журналісти/ки можуть узяти участь у конкурсі з журналістської майстерності (https://bit.ly/2Zs4CVv), найкращі роботи будуть відзначені грошовими винагородами.

УВАГА! Обов’язковою умовою участі є присутність на всіх сесіях заходу, а також підготовка матеріалу після пресвізиту! Наявність робіт щодо роботи із вразливими групами населення, наркозалежності чи наркополітики буде перевагою при відборі кандидатів/ок. На момент оголошення результатів відбору додатково враховуватимуться регіональні епідемічні показники захворюваності на COVID-19. 

Під час заходу редактори/ки та журналісти/ки зобов’язуються дотримуватися норм соціального дистанціювання (носити захисну маску та користуватися санітайзерами тощо). 

За додатковою інформацією звертайтеся до Наталії Кравчук (e-mail [email protected]). 

Пресвізит відбувається в рамках проєктів “Партнерство заради натхнення, трансформації та об’єднання для ефективної відповіді на епідемію ВІЛ” (PITCH) і “Прискорення прогресу у зменшенні туберкульозу та ВІЛ-інфекції шляхом надання універсального доступу до своєчасної та якісної діагностики й лікування туберкульозу, розширення доказово обґрунтованої профілактики, діагностики й лікування ВІЛ-інфекції, створення життєздатних і стабільних систем охорони здоров’я” (реалізується за підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією).

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.