bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Виживуть найсвідоміші. Лайфхаки екоспоживачів/-ок
06.10.2020

До 31 жовтня в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE дивіться документальний фільм — номінант на премію «Оскар», світовий хіт «Медова земля» Тамари Котевської та Любомира Стефанова

Фільм зосереджується на пасічниці Хатідже, яка живе у віддаленому гірському селі в Північній Македонії, доглядає хвору матір та збирає дикий мед. Життя Хатідже докорінно змінюється, коли до села приїздить родина кочівників. Радість сусідства перетворюється на розпач, коли чужинці порушують місцевий життєвий уклад і через власне неуцтво вбивають диких бджіл. Цей фільм-притча нагадує всім нам: треба віддавати стільки ж, скільки береш.

Окрім фільму, приєднуйтесь до супровідної онлайн-дискусії, яку можна побачити на docuspace.org, а також на фестивальних сторінках Facebook та YouTube та сторінках медіапартнерів дискусії. 

9 жовтня, 19:00
Виживуть найсвідоміші. Лайфхаки екоспоживачів/-ок

 

Екологічний слід людства стрімко зростає. Брак звички споживати свідомо та руйнівний вплив людини на довкілля зменшують біорізноманіття на планеті та наближають глобальну екологічну катастрофу. 
Може здатися, що одна людина не в змозі вплинути на гори пластику в річках та лісах, на збереження тварин та рослин свого регіону — а подекуди й на власних сусідів, які палять листя. 
Та насправді інструменти впливу існують, і ними можна навчитися виборювати своє право на чисте довкілля. 
Ми запросили експертів із різних галузей, які доведуть, що можна стати більш екосвідомими, не жертвуючи якістю власного життя.
 
Спікер(к)и: 
- Павло Вишебаба, голова ГО “Єдина Планета”, координатор Кампанії ХутроOFF, посланець доброї волі ПРООН в Україні з питань толерантності; 
- Софія Шутяк, провідна юрисконсультка Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина», адвокатка.
- Юрій Ганущак, директор Інституту розвитку територій та експерт з питань децентралізації влади;
 

Модеруватиме дискусію журналіст Євген Павлюковський.

Контакти

  • bit.ly/honeyland-event-form

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.