bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Консультація щодо активізації участі громадян у формуванні політик на Донбасі
19.01.2021

Вільнюська робоча група Консорціуму ДОСТУП запрошує представників громадянського суспільства та інших зацікавлених груп для участі в онлайн консультації “Шляхи активізації участі громадян у формуванні політики в Донецькій та Луганській областях”, яка відбудеться 29 січня, з 10.00 до 15.00.

У чому мета консультації? Мета — визначити найефективніші механізми комунікації та співпраці між місцевими органами влади та громадянами, розглянути, що і як можна вдосконалити, а також вивчити наявні ініціативи з посилення взаємозв’язку між програмами гуманітарного реагування та проєктами розвитку у Луганській та Донецькій областях. Результати консультації стануть основою для Рекомендацій місцевим органам влади та громадянському суспільству в Донецькій та Луганській областях щодо того, як покращити їхній діалог та активізувати участь громадян у формуванні політик. На національному рівні Рекомендації будуть обговорюватись з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Міністерством розвитку громад та територій та Міністерством соціальної політики України, а також з українськими донорами гуманітарної допомоги та розвитку.

Кого ми хотіли б бачити серед учасників?

Основний критерій:

 — НУО та активістів, формальні або неформальні об’єднання з захисту прав ВПО, спостерігачів за дотриманням прав людини, профспілки, бізнесменів, об’єднання трудових мігрантів тощо — з підтвердженим досвідом діяльності на території Луганської та / або Донецької областей, яка була б спрямована на соціальні зміни у громадах та здійснювалась у діалозі з місцевою владою, протягом принаймні одного року. Організації не повинні представляти жодні політичні партії. Вітатимуться як українські, так і міжнародні ініціативи, однак національним та місцевим учасникам під час відбору буде надано пріоритет.

Додаткові критерії:

 — особливо вітаються представниці та представники ініціатив з розширення прав і можливостей жінок та ті, хто працюють у сфері відновлюваної енергетики та зелених рішень;

 — активна участь у промоції місцевій демократії та / або проєктах, спрямованих на посилення діалогу між громадянським суспільством та місцевою владою в Луганській та Донецькій областях, буде плюсом;

 — участь в альянсах з іншими ОГС, волонтерськими мережами, органами місцевого самоврядування, школами, університетами, приватним сектором та іншими організаціями буде плюсом.

Усі заявники, які відповідають критеріям відповідності, також матимуть можливість взяти участь у консультації, заповнивши анкету. Опитування дозволить нам зібрати кількісні дані для розробки Рекомендацій.

 

Якщо ви зацікавлені, будь ласка, заповніть коротку заявку тут. Дедлайн для подання заявок - 21 січня. Захід відбудеться українською та російською мовами у Zoom з перекладом англійською мовою. Консультація також транслюватиметься у Фейсбуці на цій сторінці.

Більше інформації на нашому сайті.

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.