bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Місяць культурної дипломатії України
15.02.2021

#UkraineEverywhere — із таким закликом з 10 лютого до 10 березня відбудеться Місяць культурної дипломатії України у Вікіпедії. Кампанія спрямована на покращення та створення статей про Україну та українську культуру українською та іншими мовами.

«Світ має знати більше про креативну, динамічну, інноваційну Україну. Місяць культурної дипломатії у Вікіпедії це добра нагода розказати більше про українську культуру в одному із найпопулярніших джерел інформації, як українською мовою, так і іноземними. Адже кому ще розповідати про Україну світові, як не самим українцям? Закликаю всіх гуртом взятися за цю справу, аби у Вікіпедії з’явилися нові статті про сучасне українське кіно, музику, театр, літературу та мистецтво», — зауважив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Місяць культурної дипломатії України буде присвячений відомим українським митцям кіно, музики, літератури, архітектури, дизайну, які зробили вагомий внесок у світову культуру і про котрих ще немає статей у Вікіпедії. В рамках кампанії авторів закликають доповнювати та створювати нові статті іноземними мовами, щоб об’єктивна інформація про Україну була доступною у різних регіонах світу.З цією ж метою Міністерство закордонних справ та Український інститут нещодавно запустили сайт Ukraine.ua.

«Для мільйонів людей Вікіпедія є першим джерелом інформації на найрізноманітніші теми. Саме тому важливо задіяти можливості Вікіпедії, аби розповідати світові про українські явища, імена і події зрозумілою для читачів мовою. Цей проект - про внесок українців до світової культури, тож ми розраховуємо залучити до нього якомога більше однодумців», — коментує генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко. 

До кампанії уже долучились понад 15 університетів з України, Чеської Республіки, США.

У рамках проєкту планується проведення двох вебінарів 17 лютого (українською мовою) та 19 лютого (англійською мовою), які допоможуть ознайомитися або ж краще розібратися з написанням статей для Вікіпедії. Для участі необхідно зареєструватися до 16 лютого: http://bit.ly/2YGDWzi

Запрошуємо долучитися до “Місяця культурної дипломатії України” усіх охочих. Уся інформація про конкурс, список пропонованих статей та умови участі доступна на ucdm.wikimedia.org.ua

#UCDMonth  #UEWikipedia 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.