bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Тетієві відкриють мандрівну виставку «На Зламі»
02.03.2021

4 березня 2021 року о 14:00 в Будинку культури Тетіївської ОТГ (м.Тетіїв, вул.Соборна, 5) відбудеться відкриття мандрівної виставки «На зламі» про порушення прав цивільного населення під час війни на Сході України.

Виставка поєднує особисті історії свідків та постраждалих з інфографікою та статистичними доказами, які показують наскільки глибокі зміни відбулись в структурі суспільства після початку збройного конфлікту на Сході України. Вона демонструє особисті переживання постраждалих про страх перед війною, злам звичного життя та незаконні ув’язнення на непідконтрольній території України. «На Зламі» звертає увагу глядачів на проблеми адаптації ВПО, демографічні зміни в Донецькій та Луганській областях, відсутність спільного бачення щодо шляхів реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Мандрівна виставка «На Зламі» — спільна ініціатива організацій учасників правозахисної Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі»: Східноукраїнського центру громадських ініціатив, БФ «Восток SOS», ГО «Молода Просвіта Прикарпаття», ГО «Громадський центр правозахисних досліджень», ГО «Громадський Комітет захисту конституційних прав та свобод громадян» та кризового медіа-центру «Сіверський Донець».

У відкритті виставки в Будинку культури Тетіївської ОТГ візьмуть участь:

  • Надія Нестеренко, аналітикиня «Східноукраїнського центру громадських ініціатив»;
  • Євген Чекарьов, юрист і адвокат Громадського комітету захисту конституційних прав та свобод громадян;
  • Анастасія Мухіна, колишня полонена.

З організаційних питань звертайтесь до Вікторії Шибицької — 063 703 1578.

Трансляція події відбуватиметься на Facebook-сторінці Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі».

Захід буде організовано з дотриманням всіх протиепідемічних рекомендацій Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Презентація та створення виставки «На Зламі» стали можливими у рамках проекту «Уповноваження громадського суспільства для трансформації культури пам’яті – ненасильницькі шляхи вирішення жорстокого минулого Донбасу», що реалізується громадськими організаціями Kurve Wustrow (Німеччина) та Східноукраїнським центром громадських ініціатив (Україна) спільно з партнерами за підтримки Федерального уряду Німеччини.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.