bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тиждень культурного розмаїття. Програма
10.03.2021

Молодіжна організація СТАН ініціює проведення Тижня культурного розмаїття. З цієї нагоди ми запланували заходи, які сприятимуть вільному і впевненому виявленню своєї культурної особливості. Ми хочемо мотивувати тебе досліджати тему культурного розмаїття і пропонуємо разом із нами поринути в її глибини.
 
Переконані, що саме такі події одночасно допомагають формувати та поширювати свою етнічну ідентичність та приймати носіїв інших культур. 
 
Обирай те, що найбільше до вподоби і реєструйся тут https://cutt.ly/1zvTELk
 
Розмова про Конвенцію ЮНЕСКО 2005 року «Про охорону та заохочення розмаїття форм культурного самовираження»: орієнтація на сталий розвиток
 
Коли: 22.03 о 18:00. 
 
Спікерка: Ірина Каць, менеджерка культури, магістерка державного управління, незалежна експертка з питань культурної політики, засновниця та лідерка громадської організації «Культурний ді@лог», тренерка освітньої програми «Cultural Leadership Academy».
 
Зум-зустріч на тему “Свобода вираження поглядів”
 
Коли: 23.03.2021 о 15:30.
 
Спікерка: Олександра Дворецька, політологиня, співзасновниця БФ “Восток-СОС”. Членкиня правління громадської організації “Правозахисний центр “Дія”. В листопаді 2014 року журналом Фокус спільно з іншими волонтерами Олександру Дворецьку було включено до рейтингу ТОП-100 найвпливовіших жінок України.
 
Майстер-клас на тему: “Як формувати міжкультурну толерантність: практичні поради та психологічні засади”.
 
Коли: 24.03.2021 о 18:00.
 
Під час майстер-класу ти дізнаєшся про особливу методику формування міжкультурної толерантності молоді – методику занурення: психологічні основи, методичні принципи, практичне застосування. Також ми обговоримо ризики, які часто супроводжують відносини між людьми-носіями різних культур.
 
Спікер: Мирослав Грінберг, голова Правління ГО «Київський освітній центр «Простір толерантності», тренер з прав людини та недискримінації, методист та тренер міжетнічних таборів в Україні, Грузії та Молдові, співрозробник методики занурення у національні культури.
 
Зум-зустріч на тему: “Спадок української мультикультурності: як його визнати та розвивати”
 
Коли: 25.03.2021 о 18:00.
 
Поговоримо про внесок представників різних етнічних та релігійних груп в загальну культурну скарбницю України та чому цей вклад є недооціненим. Що можна і потрібно зробити для його визнання та який в цьому потенціал. 
 
Спікер: В’ячеслав Ліхачов, керівник групи моніторингу прав національних меншин.
 
Перегляд та обговорення документального фільму “Содік”.
 
Коли: 28.03.2021 о 15:00 год
Герой стрічки мріяв вступити до університету у 2008 році й стати лікарем. І от минає п’ять років, і його вже судять за вбивство. 
 
Режисер Адейємі – близький друг Содіка, колись разом вони заснували футбольну команду у своєму мікрорайоні. 2008 року він вирішив створити фільм про Содікові сподівання вивчитись на лікаря, а не опинитися у тюрмі, як він тоді казав. Убитий, хлопець, на ім’я Сильвестр, також мав мрію – стати професійним спортсменом, але виявилося, що він, як і Содік, жив подвійним життям. Адейємі в процесі зйомки шукає поворотний момент, який назавжди змінив життя юнака, що колись хотів стати лікарем.
 
Модератор: Андрій Волик, керівник кіноклубу Docudays UA “Democracy Defenders” при Молодіжній організації «СТАН».
 
У програмі можливі зміни та доповнення.
 
Тиждень культурного розмаїття організовує Молодіжна організація «СТАН» за підтримки IM Swedish Development Partner для того щоб показати потребу підтримки і висвітлення культурного розмаїття в Україні та в межах програми «Амбасадори розмаїття у Прикарпатті».

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.