bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Електромобільність в Україні 2021: виклики та можливості
31.03.2021

Декарбонізація транспорту — спосіб не лише знизити викиди парникових газів, але й покращити якість повітря та громадське здоров’я. Один із способів — зменшити використання автомобілів на двигунах внутрішнього згорання та перейти на типи палива, які не здійснюють викиди. Наразі найбільш популярним і дослідженим паливом для машин є електрика.

Європейський Зелений курс та Стратегія розумної і сталої мобільності ЄС пропонують багато заходів із розвитку електромобільності. Мета до 2030 року — 30 млн одиниць транспорту з нульовими викидами, а до 2050-го — майже весь транспорт, включно з вантажним та автобусним, має стати «zero-emissions».

Які досягнення і плани України щодо електромобільності? Які кроки уже зробили Верховна Рада та Уряд України у цьому напрямку, та які кроки будуть наступними? Про це поговоримо під час нашої зустрічі 7 квітня о 17:00.

Спікери/-ки:

-       Анна Зарудна, експертка з електромобільності, керівниця напряму зв’язків з органами державної влади EV-UA — Українська Асоціація Учасників Ринку Електромобілів;

-       Іра Бондаренко, фахівчиня з питань транспорту ГО «Екодія»;

-       Марта Пастух, координаторка проєкту у Львові TUMIVolt — міська мобільність з відновлювальних джерел енергії.

Модеруватиме подію Софія Олійник, координаторка програми «Сприяння демократії» Фонду ім. Гайнріха Бьолля, Бюро Київ — Україна.

Подія відбудеться онлайн на платформі Zoom. Щоб взяти участь і мати змогу ставити запитання спікер/-кам безпосередньо під час події, зареєструйтеся, будь ласка, за посиланням.

Зареєстровані учасники та учасниці отримають посилання для участі за 2 години до початку події.

Подія у Facebook

Запрошуємо представників/-иць органів виконавчої влади,  профільних експерт/-ок, активіст/-ок з різних регіонів та всіх зацікавлених у питаннях мобільності.

Подія є частиною серії розмов про розвиток сталої мобільності в Україні та проводиться за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля, Бюро Київ — Україна та ГО «Екодія». ГО «Екодія» діє в межах ґрантового проєкту EU4USociety за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження». Матеріали заходів відображають позицію авторів і не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду «Відродження» і Євросоюзу.

Контакти

  • https://www.facebook.com/events/901035924026403/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.