bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дніпровський дебатний турнір з політичних реформ
02.04.2021

Всеукраїнська ініціатива “Активна Громада” оголошує старт прийому заявок від команд  для участі у дебатних турнірах по всій Україні.

КОЛИ: 21 квітня (середа)

ЧАС: 15.00 - 19.00

ДЛЯ КОГО: студенти 1-2 курсів, учні 10-11 класів з Дніпропетровської області

Дебати по всьому світу використовують для розвитку культури ведення дискусії та розвитку демократичних цінностей. Під час дебатів ми вчимося формувати думку, шукати факти, аби дізнатися більше про те, що важливо для суспільства. Саме дебати допомагають розвиватися громадянському середовищу і вчать ухвалювати раціональні виважені рішення. Окрім того, завдяки дебатам розвивається культура публічних дискусій, толерантне відношення до опонентів, а також – формуються навички аргументованого переконання.

Вже 5-й рік поспіль активна молодь бере участь у національних дебатах з політичних реформ і отримує цікаві призи та визнання. Цьогоріч дебатний турнір відбудеться у щонайменше 30 містах України за форматом Британські парламентські дебати на платформі ZOOM.

Про формат “Британський парламентарій”

Цей формат був сформований на початку ХХ століття в Великобританії, завдяки підтримці університетів Оксфорду та Кембриджу. Сьогодні він є офіційним форматом проведення Всесвітнього чемпіонату з парламентських дебатів в якому беруть участь більш ніж 300 команд з усього світу. Ці команди представляють коледжі та університети, а сам формат звикли вважати студентським.   

Правила гри:

  1. Учасників розподіляють на дві палати парламенту: Уряд та Опозицію. Грають 4 команди: перший Уряд – перша Опозиція; другий Уряд – друга Опозиція. В кожній команді по 2 гравців. До складу першого Уряду та Опозиції входять: Прем’єр-Міністр та його заступник, Лідер опозиції та його заступник. До складу другого Уряду та другої Опозиції – член та секретар Уряду і член та секретар Опозиції. 
  2. Уряд повинен запропонувати законопроєкт на тему дебатів та переконати суддю, що його варто прийняти. Опозиція – аргументувати не доцільність прийняття такого законопроєкту. 
  3. Кожному гравцю надається 5 хвилин на виступ. Після кожного виступу представників з Уряду виступ переймає представник із Опозиції. 
  4. Під час промови учасника гравець з протилежної команди може поставити запитання на яке відводиться не більше 15 секунд. Перша і 5 хвилина промови – “захищені”. Це означає, що спікеру в цей час не можна ставити запитання.

Для участі у дебатах необхідно:

  1. заповнити анкету, в якій ви реєструєте команду з 2 гравців. Реєстрація за посиланням (до 20.04 включно): https://forms.gle/FFEcM1PnU9jNqy648
  2. підготуватись до дебатів своєю командою з допомогою відеоматеріалів, які ми Вам надішлемо
  3. взяти участь у дебатах і перемогти =)

Теми дебатів: 

  • реформування політичних партій;
  • участь молоді у формуванні політики;
  • участь громадян у посиленні публічності та прозорості органів влади.

Запрошуємо активну молодь, студентів взяти участь у дебатному турнірі. Такі заходи допомагають розвинути комунікативні навички, розширюють світогляд, формують навички красномовства та вчать нестандартно мислити.

Окрім цінних знань та практичних вмінь, команда-переможець турніру свого міста отримає подарункові сертифікати на книги та інші цінні призи від “Активної Громади” та візьме участь у національному дебатному турнірі на початку грудня 2020 року.

Бажаємо всім успіху! Нехай кубок переможців стане вашим!

Довідка. захід відбувається в рамках проєкту “Право вибору”, що підтримується Національним Демократичним Інститутом (NDI) за фінансування наданим Агентством США з Міжнародного Розвитку.

Примітка. Примітка. Всеукраїнська ініціатива “Активна Громада” – об’єднання людей та громадських рухів задля самоорганізації та участі у розв’язанні місцевих проблем. Ініціатива створена в рамках діяльності Інституту «Республіка». 

Контакти

  • Дмитро Чернишов
  • регіональний координатор Всеукраїнської ініціативи “Активна Громада”
  • тел. 050-802-22-89
  • e-mail: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.