bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дискусійний майданчик «Європейський зелений курс: можливі флагманські ініціативи для ЄС та України»
20.04.2021

Наскільки порядок денний України відповідає завданням Європейського зеленого курсу та які можливі напрямки співпраці України та ЄС у контексті ЄЗК? Представників уряду, громадськості та бізнесу запрошують на Дискусійний майданчик «Європейський зелений курс: можливі флагманські ініціативи для ЄС та України».

Онлайн-захід відбудеться 29 квітня з 11:00 до 14:00. Участь безкоштовна за умови попередньої реєстрації за посиланням: https://bit.ly/3twyay1  

Мови заходу: українська та англійська. Організатори забезпечать синхронний переклад.

Європейський Союз у своїх стратегічних документах щодо впровадження Європейського зеленого курсу встановлює цільові індикатори у сферах зміни клімату, енергетики, транспорту, сільського господарства, біорізноманіття.

Чи має Україна такі цільові індикатори та чи наш порядок денний відповідає завданням ЄЗК?

Амбітність цільових індикаторів, вектор руху та схожіть/відмінність порядків денних у сферах зміни клімату, енергетики та енергоефективності, зеленого сільського господарства, нульового забруднення, біорізноманіття, транспорту, промислової політики, фінансування зеленого переходу дають можливість сформулювати низку потенційних флагманських ініціатив. Такі ініціативи можуть стати основою для Дорожньої карти з ЄЗК між Україною та ЄС.

Під час заходу обговорять можливі напрямки співпраці та потенційні флагманські ініціативи між Україною та ЄС у контексті Європейського зеленого курсу.

До участі запрошують:

→ представників Уряду та депутатів ВРУ;

→ представників європейської сторони;

→ громадські організації, аналітичні центри, експертів;

→ представників бізнесу.

Тематичні напрями дискусії:

→  зміна клімату, енергетика та енергоефективність;

→  нульове забруднення, біорізноманіття, зелене сільське господарство;

→  промисловість, транспорт;

→  фінанси.

Основою для обговорення будуть результати дослідження Ресурсно-аналітичного центру “Суспільство і довкілля”, представлені в аналітичному документі “Картування стратегічних цілей України та ЄС у контексті Європейського зеленого курсу: вектори розвитку та флагманські ініціативи”.

Організовують захід Ресурсно-аналітичний центр «Суспільство і довкілля» за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety.

Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.