bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Представництво Європейської Комісії створить мережу випускників програм Erasmus-Mundus та Socrates
03.11.2008

Представництво Європейської Комісії в Україні планує створити мережу випускників (alumni network) програм Erasmus, Erasmus-Mundus та Socrates. Мережа дозволить випускникам освітніх програм ЄС тісніше спілкуватися один з одним та обмінюватися досвідом із потенційними учасниками програм.

Для цього Представництво просить випускників програм Erasmus, Erasmus-Mundus та Socrates надсилати інформацію про себе до його координатора зі зв’язків зі ЗМІ Давіда Стуліка ([email protected])

Нагадаємо, що Erasmus Mundus – це міжнародна програма співпраці і мобільності у сфері вищої освіти, яку ініціювала і фінансує Європейська Комісія. У центрі уваги цієї програми знаходиться створення, підтримка і розвиток 1-2 річних міжнародних магістерських програм на базі традиційних європейських навчальних закладів. Кожна така міжнародна магістерська програма є відкритою, на конкурсній основі, для студентів з усього світу, які отримали рівень бакалавра.
 
Нещодавно Європейський парламент ухвалив бюджет нового етапу програми, який сягне майже одного мільярда євро.
 
Програма Socrates – це рамкова освітня програма Європейського Союзу, яка існувала до 2006 року, коли її було замінено на Програму ціложиттєвого навчання (Lifelong Learning Program). Нині до Програми ціложиттєвого навчання входять підпрограми: Comenius (для учнів середніх шкіл), Erasmus (для студентів університету), Leonardo da Vinci (для професійного навчання) та Grundtvig (для освіти дорослих).
 
Сьогодні для країн з-поза меж ЄС відкрито лише програму Erasmus-Mundus та програму, хоча будь-яка країна-партнер ЄС може домовитися про двостороннє відкриття деяких з цих програм для участі своїх громадян

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.