bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Рух вперед: шлях України до НАТО
05.05.2021

Коаліція Реанімаційний Пакет Реформ разом із Фондом Маршалла Сполучених Штатів (German Marshall Fund) організовують онлайн-круглий стіл Трансатлантичної робочої групи (Transatlantic Task Force on Ukraine) “Рух вперед: шлях України до НАТО“.

Захід відбудеться 6 травня з 16:00 до 17:30.

Мова заходу: англійська.

Незважаючи на прогрес, Україна намагається отримати чітку перспективу та більшу підтримку на своєму євроатлантичному шляху, включаючи глибшу інтеграцію до НАТО. Київ продовжує сигналізувати про рішучу підтримку євроатлантичної інтеграції, а просування та досягнення мети закріплено в Конституції України. У той час, коли НАТО тримає двері відкритими для нових членів, визнаючи цінний внесок України та її прихильність до євроатлантичної безпеки, а Росія накопичує військову присутність вздовж кордонів України та в Криму, та продовжує агресію в Азовському та Чорному морях, Президент України Володимир Зеленський знову закликав НАТО запропонувати План дій щодо членства як офіційний крок до вступу до Альянсу.

Але чому інтеграція України до НАТО все ще рухається повільно та дехто розглядає її як довгострокову, а не як короткострокову перспективу? Які кроки необхідно зробити Києву та його трансатлантичним партнерам, щоб побачити помітний прогрес, включаючи необхідні демократичні реформи в Україні? Що має зробити Україні для виконання своїх зобов’язань і зміцнення відносин з партнерами по НАТО?

Запрошені спікери:

  • Ольга Стефанішина, Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України
  • Джеймс Аппатурай, заступник помічника Генерального секретаря НАТО з політичних питань та спеціального представника Генерального секретаря НАТО з питань Кавказу та Центральної Азії

Модератор:

  • Бруно Лете, старший науковий співробітник Фонду Маршалла Сполучених Штатів

Реєстрація за посиланням

Контактна особа: Денис Давиденко, менеджер адвокації Коаліції РПР, [email protected], 063 597 33 57

Трансатлантична робоча група (TTFU) була створена у жовтні 2018 року Німецьким фондом Маршалла США та Реанімаційним Пакетом Реформ за підтримки організацій громадянського суспільства України, включаючи Український кризовий медіа-центр. Основний фокус діяльності робочої групи полягає у забезпеченні платформи для посилення взаємодії між США, Європою та Україною, а також обміну інформацією між політиками, лідерами думок і громадськими організаціями щодо політичних, економічних і безпекових проблем, які впливають на Україну, її демократичний транзит і взаємодію із західними партнерами.

З огляду на стан глобальних, регіональних та внутрішніх викликів, включаючи COVID-19, з якими стикаються США, Європа та Україна, місія TTFU є як ніколи важливою для зміцнення трансатлантичного партнерства з Україною та регіоном, які продовжують протистояти загрозам та ворожій діяльності з боку Президента Росії Володимира Путіна.

Цей проєкт підтримується Чорноморським трастом регіонального співробітництва (the Black Sea Trust for Regional Cooperation), який є проєктом Фонду Маршалла Сполучених Штатів (German Marshall Fund).

Контакти

  • Денис Давиденко
  • менеджер адвокації Коаліції РПР
  •  [email protected]
  • 063 597 33 57

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.