bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як забезпечити реальну свободу слова? (Київ)
03.06.2021

Наступ на свободи, зокрема свободу слова — це сумна реальність України. Уневолюють не лише умови компрадорського олігархічно-мафіозного капіталізму, але й безпосередньо державно-політичний тиск. Шокує, що багато хто це виправдовує. Натомість, республіканці послідовно обстоюють свободи, саме тому, методи громадянського просвітництва у нас серед ключових. 12 червня 2021р. у Києві відбудеться ІV Громадянський лекторій на тему: «Свобода слова в умовах безпекових викликів: чому не можна її обмежувати»Реєструйтесь для участі!

Послідовно, за участі провідних мислителів/ьок і практиків/ес України та зарубіжжя, на різних проєктах і програмах Республіканського руху, Студреспубліки досліджується проблематика модернізації України та світу, необхідні для цього надзусилля. Громадянські лекторії — це простір свободи без цензури і хейтспічу, де кожна думка важлива і де немає правильних чи неправильних позицій. Запрошуємо на вже четвертий компетентний діалог* про свободу слова за участі активістів/ок, експертів/ок, журналіст/ок, медійників/ць! Як потрапити на подію — нижче.

Утиски свободи слова — дуже важлива публічна проблема, вона потребує суспільної уваги, обговорення та вирішення. Контроль практичного всього інформаційного поля «грошовими мішками»; позасудове неконституційне закриття медій і «віджим» ліцензій; атмосфера беззаконня і несправедливості; насильство (аж до вбивств) проти журналістів/ок і відсутність якісного розслідування таких фактів; прояви (само)цензури; засилля пропаганди і фейків; переслідування, позбавлення волі, залякування репресіями і вуличним ультраправим насильством критично налаштованих журналістів/ок, публічних діячів/ок і організацій; все більше спроб контролювати інтернет; правителі/ьки регулярно «радують» спробами законодавчого обмеження свободи слова; відсутня системна журналістська солідарність — це сумна правда на всій конституційній території України.

Все гірше стає з базовими правами та свободами людини і в так званому "розвинутому світі", на який ми звикли рівнятися. Під загрозою, власне, самі універсальні гуманістичні цінності — й обстоювати їх треба не через те, що — як багато хто звик — за це похвалить «західний дядя» чи, може, дасть гроші якийсь фонд, а тому що це фундаментальна загрозу розвою людства.

Специфічним досвідом стали безпрецедентні обмеження прав і свобод через суперкризу й карантин.

Цензура і замовчування тепер стосуються всього небажаного порядку денного, який містить загрози мафіозно-клановій системі — насамперед, коли мова йде про питання прогресу, модернізації та миру, пошуку альтернативних, суб'єктних моделей розвитку України.

Громадянські лекторії — важлива ініціатива Студреспубліки, яка збирає активістів/ок, інтелектуалів/ок, молодих лідерів/ок і просто небайдужих громадян(ок) разом для діалогу про іна/інноваційний розвиток України й особистісну самореалізацію в нових складних умовах, про розвиток людини й універсальні цінності. Формат події — інтенсивний лекторій у режимі презентації проблемних позицій у вигляді експертних доповідей із подальшим змістовним обговоренням.

Для участі в ІV Громадянському лекторії на тему «Свобода слова в умовах безпекових викликів: чому не можна її обмежувати», що відбудеться 12 червня у Києві з 10:30 до 19:00 (початок реєстрації з 10:00), у конференц-залі Товариства «Знання» України (м. Київ, М «Олімпійська», вул. Велика Васильківська (Червоноармійська) 57/3), запрошуємо прогресивних громадян(ок) — вчених, журналістів/ок, медійників/ць, активістів/ок, б(в)логерів/ок, студентів/ок тощо. Попередньо потрібно пройти обов’язкову онлайн-реєстраціюКількість місць обмежена!

Ми — вільні, коли правда важливіша за повітря!

Це вже IV Громадянський лекторій на зазначену тематику, а загалом — 18-й (із 2015 року). Ми спираємося на напрацьоване в попередні рази, а також на доробок інших республіканських програм і проєктів — наша багаторічна системна діяльність присвячена здебільшого модернізації, інноваційному шляху розвитку України та людства.

Питання медіа та партнерства: бренд-менеджерка Віра Андріюк (097) 883 22 26, [email protected]

Партнери: ВГО Товариство «Знання» України, Газета прогресивних людей "Нова Республіка", видавництво «Саміт-книга».

Умови участі 

Про ІV Громадянський лекторій у Києві (2021; інновації та «нова індустріалізація»)

Про ІІ Громадянський лекторій у Києві (2020; міжнародні відносини)

Про ІІІ Громадянський лекторій у Києві (2020; інновації та «нова індустріалізація»)

Про IІI Громадянський лекторій у Києві (2019; політика пам’яті)

Про І Громадянський лекторій у Києві (2019; міжнародні відносини)

Про ІIІ Громадянський лекторій у Києві (2019; свобода слова) 

Про ІV Громадянський лекторій у Полтаві (2019; громадянин, громада і держава)

Про ІІ Громадянський лекторій у Києві (2019; інновації та «нова індустріалізація»)

Про II Громадянський лекторій у Києві (2018; політика пам’яті)

Про ІІ Громадянський лекторій у Києві (2018; свобода слова)

Про Громадянський лекторій у Києві (2018; інновації та «нова індустріалізація»)

Про Громадянський лекторій у Києві (2017; політика пам’яті)

Про ІІI Громадянський лекторій у Полтаві (2017; громадянин, громада і держава)

Про I Громадянський лекторій у Києві (2017; свобода слова)

Про Громадянський лекторій у Сумах (2016; гуманістичні цінності)

Про ІI Громадянський лекторій у Полтаві (2016; громадянин, громада і держава)

 

Про І Громадянський лекторій у Полтаві (2015; громадянин, громада і держава)

* Громадянський лекторій відбудеться за дотримання адекватних і повністю законних карантинних приписів

Контакти

  • Питання медіа та партнерства: бренд-менеджерка Віра Андріюк (097) 883 22 26
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.