bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Що несе кліматична політика та НВВ2 для місцевого розвитку
05.06.2021

Протидія зміні клімату, зменшення викидів парникових газів і споживання енергії, виробленої з викопного палива, є одним з пріоритетів для більшості держав світу. За різними оцінками Україна входить до топ 20 найменш енергоефективних країн світу та у топ 30 за рівнем споживання енергії у світі.

Україна намагається бути активною учасницею глобального процесу декарбонізації та є підписанткою Паризької кліматичної угоди. У квітні 2021 року Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України представило проєкт Другого національно визначеного внеску до Паризької угоди (НВВ2), головного кліматичного зобов’язання країни зі скорочення викидів на наступні п’ять років.

Задля врахування думок міст та регіонів під час формування цілей зі скороченні викидів, а також для налагодження діалогу між місцевим та національним рівнями при розробці національної кліматичної політики, 14 червня з 12.00 до 14.00 в онлайн-форматі відбудеться круглий стіл «Як імплементація національної кліматичної політики сприятиме розвитку міст?». Цей захід буде першим в серії обговорень, під час яких будуть розглянуті питання:

  • Які переваги отримують міста, що враховують питання зміни клімату під час планування місцевого розвитку?
  • Яку роль міст передбачає НВВ2 для досягнення скорочення викидів за різними секторами?
  • Які існують прогалини в діалозі між національним і місцевим рівнем в контексті протидії зміні клімату?

Запрошуємо представни/-ць органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, профільних експерт/-ок, активіст/-ок з різних регіонів та всіх зацікавлених. Програма заходу додається. Синхронний українсько-англійський переклад буде забезпечений.

Захід відбудеться онлайн на платформі Zoom. Щоб взяти участь у заході, зареєструйтесь за посиланням до 18:00 10 червня.

Подія у Facebook

Організатори події: Фонд ім. Гайнріха Бьолля, Бюро Київ — Україна, ГО «Екоклуб» та Посольство Великої Британії в Україні.

Контакти

  • https://calendar.boell.de/uk/event/shcho-nese-klimatychna-polityka-ta-nvv2-dlya-mistsevoho-rozvytku

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.