bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міський пікнік ‘21 у Дружківці
25.06.2021

У Дружківці 27 червня пройде Міський Пікнік ‘21. Мешканців і мешканок громади чекає розважально-пізнавальна програма, музична сцена та фотозона. Це вже другий подібний захід, який проводить громадська організація «Нова Дружківка». Кожного року, захід змінює місце проведення, аби звернути увагу на публічні простори міста.

«У цьому році ми проводимо пікнік у новому місті – сквері «Дитячому», і це не проста зміна локації. Ми хочемо привернути увагу до цього публічного простору, вдихнути в нього життя, адже для багатьох мешканців він є особливим. Сподіваємось, що в такий спосіб ми зможемо домогтися змін та оновлення цієї локації. Безпосередня близькість до житлового масиву робить сквер прекрасним місцем для проведення тематичних заходів таких, як міський пікнік. Сквер «Дитячий» заслуговує на оновлення та його функціональне наповнення має теж бути різноманітним, враховуючи інтереси всіх вікових категорій» – ділиться Сергій Пронкін, голова ГО “Нова Дружківка”. 

Окрім класичної програми з інтерактивними розважальними, пізнавальними та освітніми зонами, відбудеться презентація дослідження публічних просторів Дружківки, яке провела команда організаторів пікніку. Також відвідувачі та відвідувачки цієї локації зможуть долучитись до обговорення про те, як потрібно формувати запит на сучасні простори.

«Окрім того, що будуть працювати розважальні локації, ми презентуємо напрацювання проєкту Регламенту благоустрою громадських просторів, який покликаний у майбутньому покращити якість відпочинку мешканців міста» – коментує Ганна Павленко, архітектора та урбаністка проєкту.

Захід почнеться  о 15:30 з презентації книги проекту Медіалаб Донбас, після відкриються локації з громадської безпеки: для дорослих майстер-класи від фахівців ДСНС з надання допомоги в критичних ситуаціях, для дітей гра «Ріскленд». Пізніше розпочнуть роботу Амбасадори миру ООН, ввечері пройде показ фільму на великому екрані, а перед тим виступи діджеїв та місцевих музикантів. На мешканців Дружківки та гостей міста також чекатимуть фотозона та творчий майстер-клас з виготовлення флюїд артів.

Міський пікнік відбуватиметься в межах проєкту «Від участі до дії», що реалізується громадською організацією «Нова Дружківка» за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Зміст публікації не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.